ИЗВЪНРЕДНО: Вечно дерби за 105-ата годишнина на Левски

Сините ще приемат ЦСКА на 24 май, последният кръг от Първа лига ще е на 27 май

ИЗВЪНРЕДНО: Вечно дерби за 105-ата годишнина на Левски
Левски спечели първите две шампионатни дербита с ЦСКА с по 1:0, а третото трябва да се играе на 20 или 21 април. Последното вечно дерби този сезон ще се играе на 24 май, петък.
 
В деня, в който ФК Левски отбелязва 105-ата годишнина от основаването си, сините ще приемат ЦСКА на националния стадион. Двубоят от 35-ия, предпоследен кръг на Първа лига, няма да може да бъде игран през уикенда - 25 и 26 май, защото за 26 май са насрочени евроизборите.
 
Полицията ще е заета с охраната на урните в събота и неделя и затова е отказала Мач №1 да бъде проведен в някой от тези два дни. Затова и сблъсъкът между сини и червени ще бъде на 24 май. Това обяви Атанас Караиванов - изпълнителен директор на "Футбол Про Медия" - фирмата, която държи правата за излъчване на мачовете, и генерален секретар на ПФЛ.
 
"Това, което сме коментирали с БФС, откъдето трябва да предложат варианти, при положение че има евроизбори, остава тази дата. Предполагам, че Левски - ЦСКА, както и всички мачове от първата шестица от предпоследния кръг на Първа лига, ще се състоят на 24 май, петък. Това е възможен вариант. 24 май е почивен ден. В момента това е и единствената възможна дата за този мач", сподели Караиванов в интервю за Дарик радио. 
 
"Последният кръг пък ще се играе на 27 май, понеделник. Причината е, че в тази седмица ще трябва да се изиграят и баражите за Първа лига, както и плейофът за Лига Европа", добави той.
 
"На полуфиналистите за Купата на България ще им се съберат 9 мача за 39 дни. При съставянето на програмата най-вече ще се съобразим с полуфиналистите, за да бъде коректно, защото те ще изиграят три мача повече", каза още Атанас Караиванов.
 
Днес ще бъде оповестена програмата за мачовете от Първа лига през месец април, както и кога ще се състоят полуфиналите за Купата на България. На Великден, 28 април, също няма да има срещи от елита.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки