Рубен Пинто: За Купата срещу Лудогорец бяхме като гладиатори

Сега трябва да се докажем отново, допълни футболистът

Рубен Пинто: За Купата срещу Лудогорец бяхме като гладиатори
ЦСКА спечели първия дуел с Лудогорец в Разград в турнира за Купата, а един португалец се превърна в големия герой. Става дума за Рубен Пинто. 26-годишният полузащитник вкара единствения гол и бе категоричен, че „армейците” са надиграли съперника си.
 
„Мачовете с Лудогорец винаги са хубави, защото играят двата най-добри отбора в България. Имаше много положения. Смятам, че отборът, който бе по-добър, бяхме ние и затова спечелихме”, коментира Рубен Пинто в интервю за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.
 
Португалецът имаше трудни моменти в последните седмици, след като не веднъж бе оставен извън групата на „армейците” или оставаше резерва, но успя да си върне титулярното място в последните кръгове в шампионата, а в Разград успя да прекъсне серията си без гол, която датираше от 30 октомври, когато се разписа в мрежата на Витоша отново за Купата на България.
 
„Голът бе много емоционален момент за мен. Прекрасно попадение, което може само да ме кара да се радвам. Важно е, че спечелихме, защото Купата на България е една от целите пред нашия тим, но все още сме далеч от крайната цел”, сподели португалецът.
 
„Да, нямаше кой да ми противодейства, имах пространство да стрелям. Тренирали сме подобни удари от дистанция. Знаех, че трябва да стрелям към вратата и да опитам да вкарам. Слава Богу, имах и късмет и топката се озова в мрежата, а голът се оказа и победен”, добави футболистът на ЦСКА.
 
Рубен Пинто споделя, че тактиката избрана от Любослав Пенев и думите на специалиста преди мача са били в основата на силната игра на тима в Разград.
 
„Пресата по целия терен и затварянето на пространства за съперника бе една от нашите цели. Единственото, което ни каза треньорът бе, че иска да бъдем гладиатори на терена. Бяхме 18 гладиатори, плюс целия щаб. Всички бяхме като едно. Трябва да благодарим на всеки един, защото всеки даде всичко от себе си за този успех, благодарни сме и на феновете за подкрепата, победата е за тях”, категоричен бе Рубен Пинто.
 
След първия кръг в плейофната фаза, „армейците” успяха да скъсят изоставането си от върха на три точки, след като Лудогорец записа равенство 0:0 с Берое. А това е и най-малкият пасив, който ЦСКА е имал от от първото място от 16-ия кръг насам.
 
„Мисля, че двубоят ще бъде по-различен. Никой мач не е същият. Трябва да дойдем отново тук и да бъдем характери на терена, независимо дали ще сме същите единайсет или ще са други. Всички е необходимо да покажем същото лице. Не трябва да мислим за тази победа, а за това като нов мач, в който ще трябва отново да се докажем”, заяви Пинто и пордължи:
 
„Ако покажем характер, всичко ще бъде наред. Познаваме се отлично, със сигурност ще искат да направят по-добра стратегия за мача, както и ние.”
 
Класирането на полуфиналите в турнира за Купата на България открива възможност пред футболистите на Любослав Пенев да гонят златен дубъл, но Пинто очаква битката и за титлата, и за Купата да бъде много сериозна.
 
„ЦСКА е един от основните кандидати да спечели титлата през този сезон. Това е заложено в традицията на клуба, ЦСКА винаги е фаворит за трофея и влиза с нагласата да го спечели. Трябва да мислим мач за мач, защото всеки мач ще е като финал”, коментира Рубен Пинто.

 

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки