Малинов: Психически сме подготвени за първото място

Британци следят халфът на ЦСКА

Малинов: Психически сме подготвени за първото място
Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов е попаднал в полезрението на британски скаути, съобщава Блиц Спорт. Съгледвачите са проследили няколко срещи с участието на полузащитника, включително сблъсъка с Лудогорец за купата в сряда.
 
Малинов се представи на доста добро ниво. Той ще продължи да бъде наблюдаван в поне още 3-4 двубоя до края на сезона и след това ще има яснота около евентуална оферта от Острова. Възможно е емисарите да не са англичани, а шотландци.
 
През 2017 г. сериозен интерес към Малинов проявяваше Аустрия Виена. Престижни австрийски медии на няколко пъти писаха, че грандът следи изявите на халфа. До трансфер обаче така и не се стигна. Малинов играе 3-ти сезон в ЦСКА, като натрупа точно 80 участия във всички турнири. Той има 70 мача и 3 гола в елита, 7 срещи за купата и 3 за Лига Европа. В тях е получил 26 жълти картона и 2 директни червени.
 
„Вече сме свикнали с мисълта, че искаме да бъдем първи. Сега сме психически по-подготвен и от миналата година, когато само за седмица изгубихме и титлата, и купата", коментира Кристиян Малинов. 
 
„Това искат всички привърженици - да печелим титли и купи. Работим за това, мислим за това и излизаме всеки мач с тази мисъл", продължи той в интервю за bTV.
 
„В първите два мача с Лудогорец през сезона, не играхме така, както се очакваше от нас. Сега обаче ги победихме с една много добра игра. Тактически играхме доста добре. Надявам се в събота да се случи същото. Те не очакваха, че ще им дадем такъв отпор. Футболистите на Лудогорец ще бъдат по-мотивирани и този мач за първенството ще е по-тежък от онзи, който спечелихме за Купата на България", завърши националът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки