В Мексико: Плащаме повече на Григор, за да играе при нас

За играчите най-важни са парите и точките, а треньор на Димитров е Андре Агаси и ще е супер да го видим, допълват организаторите

В Мексико: Плащаме повече на Григор, за да играе при нас
Григор Димитров ще вземе допълнителни пари, за да играе в Лос Кабос, признаха от ръководството на турнира. Това се прави почти винаги, когато организаторите искат да привлекат някое по-известно име, а сумите се договарят с играча и мениджъра и остават тайна.
 
„Защо правим такава инвестиция? Винаги на турнирите АТП 250 се плаща по-малко за участие, отколкото на АТП 500. Очакваше се Димитров да играе във Вашингтон, но щом искаме да се конкурираме с по-голям турнир в същата седмица, трябва да му дадем повече, за да каже „да".
 
Не бе лесно, но за играчите най-важни са парите и точките. Участието на известни тенисисти изисква финансиране. Григор Димитров е нещо много хубаво за турнира. Той е важен състезател, а негов треньор в момента е Андре Агаси. Ще бъде много хубаво да го видим за първи път тук.
 
Григор е много популярен и лесно осъществява контакт с хората. Вярвам, че ще е същото като с Хуан Мартин дел Потро миналата година", коментира директорът на турнира Хосе Антонио Фернандес.
 
 
Той припомня, че Димитров е бивш шампион в Акапулко и е стигал до №3 света. Сегашното му 29-о място се дължи на контузии. Местно издание пише, че Григор е изключително популярен по света и е рекламно лице на Nike и посланик на сладоледите Haagen-Dazs.
 
Бившият шампион от финалите на АТП вече тренира на червени кортове в Монте Карло, където живее. Предстои му участие на „Мастърс 1000" точно в княжеството. В свободното си време Димитров често се забавлява с електронната игра FIFA заедно с физиотерапевта си Алгис Христов. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки