Барселона готви доживотна оферта за Меси

Той е иноватор и носи много на клуба, заяви президентът Бартомеу

Барселона готви доживотна оферта за Меси
Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу разкри, че той и колегите му от клубното ръководство готвят изключително сериозна оферта за нов договор към звездата на каталунците Лионел Меси.
 
Желанието на всички на “Камп Ноу” е Лео да преподпише най-късно през следващия сезон, но в случая не става дума за обикновена сделка, а за такава, която ще остави Бълхата в редиците на “синьо-червените”… завинаги. 
 
“В плановете ни е да предложим нов договор на Лео. Той е иноватор и носи много на клуба, а все още е млад, на 31 години е. Има още две години от сегашната си сделка. Но в него има още много футбол и поради това ще седнем в близко бъдеще, за да говорим и да изпълним задачата си - да го задържим при нас за още много години напред”, каза Бартомеу в интервю за ESPN. 
 
“Меси прави разликата във всеки мач. Най-добрият играч в света. Връзката му с Барса ще бъде вечна. Работим в тази насока, защото той е нашият лидер. Промени изцяло значението на нашия клуб”, добавя още президентът, намеквайки, че очаква следващата сделка, която Лео подпише с отбора, да бъде точно “завинаги”. 
 
Аржентинският гений, който на 24 юни тази година ще навърши 32, дебютира за “блаугранас” през 2004 година, като постепенно извървя пътя от талантлив младок до клубна легенда и синоним на Барселона.
 
През настоящия сезон роденият в Росарио левичар има 39 мача във всички турнири, в които е отбелязал 42 гола и е асисистирал за още 21, като статистиката сочи, че е замесен в гол на всеки 75 игрови минути.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки