Моци: Няма да допуснем същите грешки в събота

"И да загубим не е фатално, пак сме там и сме първи"

Моци: Няма да допуснем същите грешки в събота

Централният защитник и жива икона на Лудогорец Козмин Моци убедено заяви пред Дарик радио, че тимът си е извадил нужните поуки преди шампионатния дуел срещу ЦСКА след загубата от същия съперник за Купата на България. В сряда „червените” за трети пореден път изхвърлиха разградчани от втория по значимост турнир у нас, печелейки с 1:0 на „Лудогорец Арена”. 34-годишният Моци в прав текст заяви, че ако „орлите” представят същата продукция и в събота, то развръзката няма да бъде по-различна.

В същото време румънецът беше категоричен, че не бива да се говори за криза или „тежък момент” в Лудогорец, защото тимът все още има най-добрите изходни позиции в битката за титлата – първо място и преднина от 3 точки пред ЦСКА в класирането. „Чака ни различен мач. Вчера говорихме и днес пак ще видим какви грешки допуснахме за Купата. Аз съм сигурен, че няма да направим същите грешки в събота. Времето минава. Трудна беше тази загуба срещу ЦСКА за Купата. Трябва да си извадим поуките от първия мач и да излезем по друг начин в събота”, каза Моци.

- Кой беше най-големият проблем в сряда – агресивната игра на ЦСКА може би? Те успяха да ви надиграят чисто футболно този пъти…
- Да. Беше тежко, защото ние не играем както трябва. Направихме един слаб мач, допуснахме много грешки и получихме гол вследствие на една от тях. Аз съм убеден, че няма да допуснем същите грешки в събота, но трябва да знаем, че ако пак играем по същия начин, пак няма да имаме шанс срещу ЦСКА.

- Подценихте ли мача за Купата? Тоест – мачът в събота не се ли оказа по-важен за вас, отколкото този в сряда?
- Не, не. Сега е по-важното, защото имаме сега само първенството. По принцип когато започваме подготовка през лятото, я водим с идеята, че искаме да играем на три фронта – Шампионската лига, Купата на България и първенството. Тази година нямаше Шампионска лига, вместо това бяхме в Лига Европа. Това горе-долу беше добре. За Купата отпаднахме срещу ЦСКА. На този етап най-важно за нас е първенството.

- Какво се промени с идването на Стойчо Стоев за старши треньор?
- Промениха се някои неща. Той дойде преди 3 седмици. Някои неща се промениха, трябва да изчистим грешките от нашата игра. Останалото върви по план.

- Да те върна малко към това как изгубихте точки през този сезон. Имахте шанс вече да водите много в първенството. Защо се получи така?
- Започнахме тежко. Не може да губим точки срещу Верея. Тази година в Разград изпуснахме много точки. През миналата година не се случваше. Почваме тежко през февруари месец. Искаме, искаме… Трябва да забравим всичко, което се случи, включително и в сряда след мача с ЦСКА. Трябва да започнем на чисто, да започнем наново с мисълта, че имаме най-големи шансове да бъдем шампиони. Трябва обаче да бъдем много по-добри, отколкото бяхме досега.

- Какви са според теб проблемите – психологически или спортно-технически?
- След като изпуснахме точките срещу Верея, всички си мислехме, че нищо не е станало, защото беше първият мач. Ние винаги почваме трудно. После у дома изтървахме точки срещу Ботев, загубихме срещу Черно море във Варна. След това се получи едно напрежение за нашия отбор. Така дойде Стойчо Стоев и промени някои неща. Излизаме срещу Левски и бихме спокойно с 2:0. После играхме тук срещу Септември и спечелихме с 6:0. Проблемите не мисля, че са толкова големи – някои грешки индивидуални и колективни, които трябва да изчистим.

- Вчера един от шефовете на ЦСКА – Стойчо Стоилов, каза, че това е била една рутинна победа за ЦСКА и че ЦСКА бил с една класа над Лудогорец в момента. Как ще отговориш на това?
- Аз няма какво да казвам на шефовете от ЦСКА. Вярно, те бяха по-добри в сряда. Те играха по-силно и затова спечелиха с 1:0. Ние искаме да играем много по-добре в събота и да вземем точките за първенство, които са важни за нас.

- Според теб има ли нужда от нови играчи в Лудогорец? Това се говори много – за подмладяването, за смяна…
- Има доста хора, които могат да преценяват това вместо мен. Не съм аз човекът, който коментира този въпрос.

- Дълго време си в Лудогорец. Това ли е най-тежкият период?
- Тежък е периодът, защото другите отбори са много по-добри, отколкото бяха досега. Мисля си обаче за първата ни година, когато два кръга преди края загубихме първото място. Сега сме първи в класирането, на 3 точки пред ЦСКА, срещу който играем в събота. Това не можем да го наречем тежък момент. Да, загубата беше тежка, без значение, че беше срещу ЦСКА за Купата. Всяка загуба е тежка, няма значение.

- Ако не победите в събота, доколко фатално ще бъде това?
- Фатално, няма да е фатално. Пак сме там и сме първи. Ще бъдем равни по точки с ЦСКА, ако загубим в събота.

- Един страничен въпрос. В Левски назначиха нов скаут и сключиха договор с мениджърската агенция на г-н Бекали, която работи с теб. Познаваш ли скаута на Левски Богдан Патрашку?

- Познавам го много по-добре. Играли сме с него в Динамо Букурещ преди 10 години. Той  – за работата му като скаут не мога да говоря, защото нямам наблюдения – ако работи с Бекали, ще може да намери някои добри футболисти за Левски.

- Може ли румънци да отидат в Левски?
- Може, защото имаме добри футболисти в Румъния.

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки