Сензациите в пресата: Ривалдиньо не иска да се връща

Един от кандидатите за проектант на „Армията” с офиси в Дубай и Калифорния

Сензациите в пресата: Ривалдиньо не иска да се връща

Най-интересните теми от българската преса днес, 6 април:

 

„Меридиан мач”: Ривалдиньо не иска да се връща

 

Ривалдиньо се чувства отлично във Виторул и няма никакво намерение да се връща на „Герена", стана ясно от думите му след победата над Университатя (Крайова) за Купата с 2:1. Именно той стана герой за тима си с попадението си в 89-ата минута. „Това е много важна победа за нас. Правя това, което иска Мистъра (б.р. Хаджи). Винаги съм готов да помогна на отбора", заяви той.

Ривалдиньо допълни, че иска да вземе Купата с Виторул, което не му се отдаде с Левски. Той допълни, че скоро в Румъния ще гостува баща му, за да се наслади на изявите му. „Чувствам се добре в Румъния. Градът ми харесва, както и отбора. Дойдох, защото Хаджи ми каза, че ще разчита на мен. Не можех да му откажа", заяви той и пред „Фуут меркато". 

„Истинско удоволствие е да работа с Хаджи", каза още Ривалдиньо и благодари на Левски. „Този клуб е важен за мен, защото ми подаде ръка в труден момент. Има грандиозна публика", завършва той.

 

„Тема спорт”: Един от кандидатите за проектант на „Армията” с офиси в Дубай и Калифорния

 

Един от кандидатите за проектант на "Армията" е фирмата Design Initiatives. Тя е създадена от архитект Владо Вълков, който има близо 20 години опит в сферата. Любопитно е да се отбележи, че неговата компания е основана в Лос Анджелис, а има офис и в Дубай. Част от образованието на Вълков е именно в калифорнийския мегаполис и точно по тази причина създава фирмата си там. Design Initiatives съществува от 2009 г. Сред проектираните от Вълков сгради попадат основно музеи, галерии и болници. Интересно е да се отбележи, че концепцията за "Армията" е публикувана в неговия сайт отдавна. Датата на проекта е още от юни 2011 г. Актуалната му разработката обаче е осъвременена. Описанието на стадиона гласи: "Този проект е с идеята да отговаря на Категория 4 от критериите на УЕФА. Включва козирка изцяло над съществуващите места. Покривът може да бъде реализиран с метална конструкция или прозиращи подсилени мембрани".

Основен проектант е именно архитект Вълков. Най-голямото отличие в неговата кариера става факт през 2012 г. Тогава той е избран за един от 40-те най-обещаващи архитекти до 40-годишна възраст в Европа.

 

„Меридиан мач”: Феновете на Ботев (Пд) обявиха воина на Илиан

 

Феновете на Ботев (Пд) засипаха със закани, заплахи и обиди треньора на Черно море Илиан Илиев, който нарече бултрасите „индианци" след края на мача за Купата на България. Пловдивчани спечелиха с дузпи, а Илиан не можа да се примири и с условията на стадиона, като ги нарече „невъзможни". Форумите прегряха с атаки срещу специалиста, а немалко бяха и предупрежденията срещу Илиан да не стъпва в Пловдив, за да не му се случат „ужасни неща".

„Във Варна се играе на картофена нива и нещо като футбол, ръгби и бокс. Така само си печелите мачовете, а навънка сте гола вода. С блъскане и антифутбол бихте Левски, ЦСКА, Лудогорец. Твоите номера да плачеш като вдовица нямат край, а като ти помагат мълчиш като задник. Комплексар си", пише Илийчо във форума на „Спортал".

„Илиане, бедна душа си. Чуй интервюто на треньора на Ботев - Киров. Чуй го и виж как говорят умните и интелигентни хора. Ти за пореден път показа, че не си от тях. Поздрав от индианците", напада Ради. 

Човек с никнейм Бултрас пък пише: „То Тича е едно бижу. Там никой от публиката не псува по скамейката на гостите, която е навряна в трибуните. Смениха му тревата на това "съоръжение", ама така и не успяха да му изправят неравностите. Вземи прочети малко Илиане."

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки