Берое и Академик Пд гонят български финал в Тирана

Отборът, който се справи с напрежението най-бързо, ще е крачка пред останалите, отчете Любо Минчев

Берое и Академик Пд гонят български финал в Тирана
Балканската лига по баскетбол е български турнир. Не само защото самото основаване на надпреварата бе местна идея. Но и защото най-често е спечелван от български клубове. Дотук в десетте финала на регионалното състезание 5 пъти е имало шампион от нашата баскетболна школа.
 
Левски Лукойл е над всички с 3 титли, следван от Рилски спортист, който спечели дебютното издание пред своя публика през 2009-а, както и Берое (2017).
 
И въпреки че българското участие в Балканската лига е най-осезаемо, досега нито веднъж не е имало изцяло български финал. Миналата година бяхме най-близо да видим подобен развой, но домакинът Рилски спортист отстъпи в драма на Башкими със 71:72 на полуфинал. Така Левски Лукойл се изправи срещу косоварите и ликува с 83:72.
 
Днес Берое и Академик Пловдив ще опитат да сътворят нещо невиждано в историята на Балканската лига. Ако спечелят своите полуфинални сблъсъци в Тирана, за пръв път два клуба от една държава ще спорят за трофея. Именно такава е и амбицията на заралии и студентите. За целта обаче те трябва да преодолеят съответно домакините от Теута и македонския Блокотехна.
 
"Шансовете за победа са еднакви с тези на останалите. В решителната част от сезона имаме мачове на всеки 3-4 дни и нямахме време за специална подготовка. Правим нормалните неща както преди всеки мач. Надявам се на голямо желание за победа и че концентрацията на играчите ще бъде по-сериозна, защото това е финална четворка.
 
Отборът, който се справи с напрежението най-бързо, ще е крачка пред останалите", коментира треньорът на Берое Любо Минчев.
 
Академик Пд се изправя срещу Блокотехна от 18:00, два часа и половина преди мача на заралии с Теута. 
 
"Всеки отбор има шансове да триумфира. Изиграхме доста мачове напоследък и нямахме много време за подготовка, но ще направим всичко възможно да сме готови и в топформа. Очаквам наистина трудни двубои. Ключът към успеха ще са мотивацията и желанието на състезателите", каза от своя страна наставникът на пловдивчани Асен Николов.

 

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки