Лотар Матеус обяви край на треньорската си кариера

За последно води България

Лотар Матеус обяви край на треньорската си кариера

 Германската футболна легенда Лотар Матеус обяви края на треньорската си кариера. 58-годишният Матеус за последно води националния отбор на България от 23 септември 2010 до 19 септември 2011 година. "Определено приключих с треньорството", коментира германецът за "Нойер Оснабрюкер Цайтунг".

 
В момента той работи като футболен анализатор за телевизия "Скай", а също така е посланик на Байерн (Мюнхен) и и на Германската футболна лига. "Имах страхотни моменти като треньор, макар че не бях така успешен в сравнение с футболната ми кариера", каза още бившият капитан на "Маншафта".
 
Матеус стартира в треньорството на кормилото на австрийския Рапид (Виена) през септември 2001 година, след което водеше Партизан (Белград), националния тим на Унгария, бразилския Атлетико Паранаезне, Ред Бул Залцбург в Австрия и израелски Макаби Нетаня. 
 
Терминатора, обаче, така и не работи в родината си. "Жалко е, но не съм тъжен от този факт. Имах 4-5 предложения от Германия, но ги отхвърлих, тъй като прецених, че не са подходящи за мен", коментира той. Матеус записа рекордните 150 мача за Бундестима, с който спечели световната титла през 1990 година и европейската през 1980 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки