Бензема измъкна слаб Реал срещу Ейбар (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освирквания на "Бернабеу" при обрат до 2:1

Бензема измъкна слаб Реал срещу Ейбар (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Реал Мадрид стигна до победа 2:1 след обрат над Ейбар в домакинството си от XXXI кръг на Ла Лига.

Мачът се игра пред над 50 хиляди зрители на “Сантиаго Бернабеу”, а в герой за „Белия балет“ се превърна нападателят Карим Бензема, който вкара два пъти с глава.

Преди това гостите изненадващо откриха резултата чрез Марк Кардона малко преди края на първото полувреме.

Още в петата минута Иско изведе Бейл зад гърба на отбраната, но последният бе в засада, а в деветата Бензема прати топката в мрежата, но след още по-явна такава на Бейл, заради която попадението не бе зачетено.

В 39-ата минута гостите матираха защитата на Реал Мадрид. Гонсало Ескаланте изведе прецизно Кардона с подаване между Начо Фернандес и Серхио Регилон. На всичко отгоре Кейлор Навас се подхлъзна и това позволи на Кардона да реализира с лекота - 0:1. След последния съдийски сигнал за полувремето се чуха освирквания от трибуните.

В 55-ата Бейл изведе Бензема, вратарят Марко Дмитрович излезе извън наказателното поле, но изстреля топката в тялото на свой съотборник и топката стигна до Бензема, а той я насочи в мрежата. Страничният рефер обаче беше вдигнал флага за засада. След кратко изчакване за консултация с ВАР стана ясно, че отново има засада.

Четири минути по-късно френският нападател на "лос меренгес" все пак успя да изравни. Марко Асенсио задържа топката отдясно, финтира съперник и падайки успя да центрира, а между двама бранителя Бензема вкара с глава за 1:1.

В 81-ата минута домакините изпълниха късо един корнер, Кроос центрира и Бензема отново скочи най-добре, за да реализира с глава от десет метра за 2:1 и да донесе успеха на „Белия балет“.

След тази победа Реал (Мадрид) събра актив от 60 точки на третото място в Примера дивисион, докато Ейбар е 11-ти с 39.

По-късно тази вечер, от 21:45 часа, лидерът Барселона посреща преследвача Атлетико Мадрид, а преди това е срещата Райо Валекано - Валенсия, която стартира в 19:30 часа и може да ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО ТУК, а Барселона - Атлетико М ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки