Бруклин взе ценен успех срещу Милуоки

Янис Адетекумбо пропусна срещата, заради контузия в прасеца

Бруклин взе ценен успех срещу Милуоки

Отборът на Бруклин Нетс надигра като гост Милуоки Бъкс със 133:128 в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. „Елените“ бяха без голямата си звезда Янис Адетекумбо, който пропусна двубоя заради проблем в прасеца. „Мрежите“ пък от своя страна се нуждаеха от успех, за да останат в добри позиции за атака на плейофните места на Изток.

Двубоят започна по-добре именно за Бруклин, който поведе с 34:26 след края на първата четвърт. Във втората домакините показаха по-добра игра и на голямата почивка резултатът бе 66:65 в полза на гостуващия състав. Нетс избухнаха с 42 точки в третата четвърт и въпреки съпротивата на Бъкс в края, удържаха победата.

Над всички за победителите бе Д‘Анджело Ръсел, който завърши с дабъл-дабъл – 25 точки и 10 асистенции, а Карис Лаверт добави 24 от пейката. За Милуоки Ерик Бледсоу също записа дабъл-дабъл – 33 точки и 11 асистенции, а Крис Мидълтън – 24, но те се оказаха недостатъчни за възпитаниците на Майк Буденхолзер, които допуснаха едва седмата си загуба у дома през сезона.

Тимът вече си осигури първото място както на Изток, така и в двете конференции, докато Бруклин вече е с равен баланс – 40-40 на шестата позиция, като е с равни показатели със седмия Орландо Меджик, на победа пред Детройт Пистънс и на три пред Маями Хийт. В следващите си двубои Нетс гостуват на Индиана Пейсърс, докато Бъкс са домакини на Атланта Хоукс.

В другия двубой от вечерта Филаделфия 76-ърс постигна очаквана победа като гост над Чикаго Булс след 116:96. Джей Джей Редик вкара 23 точки за победителите, а Джоел Ембийд се отчете с дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби. За Чикаго Джакар Сампсън реализира 29 точки и прибави 8 борби.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки