Илиана Раева похвали ансамбъла и призова за подкрепа в София

Вижте коментара на президента на БФХГ след медалите от Италия

Илиана Раева похвали ансамбъла и призова за подкрепа в София

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички на финалите на Световната купа в Пезаро.

Днес българките спечелиха златен и две сребърни отличия, а от вчера имат сребро на ансамбъла и бронз на Боряна Калейн в многобоя.

Ето и какво написа ръководителят на родната централа:

"Златен и два сребърни медала спечели днес България на финалите на Световната купа в Пезаро!

Златен медал за българския ансамбъл на финалите на обръчи и бухалки спечелиха “диамантите” на Весела Димитрова ! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова изиграха с невероятен заряд своето съчетание. Допуснаха някои неточности и грешки, но това не им попречи да грабнат златния медал! Все пак това беше първото тяхно участие за сезона! Публиката ги аплодира бурно, а специалистите не пестят суперлативи! Ансамбълът ни е много зрелищен и много силен. Композициите ни са с най-висока трудност и с много ярка артистичност. До Световното първенство в Баку през септември със сигурност ще изглеждат още по-добре и вълнуващо! Дотогава - работа! Друга рецепта няма!

Браво, момичета!

Днес Боряна Калейн беше още по-мотивирана след вчерашния си голям ден и спечеления медал в многобоя. Игра много концентрирано, без да пести нищо от трудностите си, също допусна грешки, но получи напълно заслужени високи оценки и се окичи със сребро на топка. Боряна игра на това състезание по коренно различен начин - тя искаше не само да играе силно, но и да печели! И го постигна! Показа класа, артистичност и силна психика! Съчетанията и са с драстично повишена трудност от миналогодишните, но тя се справя с всяко състезание все по-добре! Не веднъж съм казвала, че Боряна има ВСИЧКО, за да бъде шампион! Тя с всяко изминало състезание се състезава все по-добре и по-добре!

Браво, Бубе!
Катрин Тасева спечели днес сребърен медал на лента! Не успя да я изиграе с всичко заложено, но медалът си е медал. Кати изигра чисто и топка, и лента, но и липсваше онази страст и вътрешен заряд, който превръща композициите и във вълнуващи картини. Катрин има много трудни и наситени композиции. Още съвсем малко и трябва, за да разгъне невероятния си потенциал и да ги изиграе както само тя може. Вярвам, че това ще случи следващия уикенд на световната купа в София. Традиционно, Катрин навлиза последна във върхова спортна форма.

Давай, Кати!
Поздравления за Весела и Михаела, за Бранимира Маркова и Мариана Памукова и силни прегръдки за съдията ни Филипа Филипова.
Приятели, елате идващия уикенд да подкрепите в “Арена Армеец” прекрасните ни момичета! Те имат нужда от вашата подкрепа, защото борбата ще е много ожесточена за медалите! Съперниците ни са много силни, но и ние по нищо не им отстъпваме! Ще бъде красива битка! Най-силните гимнастички и ансамбли в света пристигат! 

Имаме нужда от вашата подкрепа!"

Световната купа в София ще се проведе от 12 до 14 април. За девета поредна година „Арена Армеец“ ще приеме най-изтъкнатите имена в нежния спорт. Турнирът се явява квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Билети - в мрежата EPAYGO.
Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки