Наполи се издъни вкъщи и почти короняса Юве

Италианският шампион е само на точка от осма поредна титла

Наполи се издъни вкъщи и почти короняса Юве

С оставащи седем мача до края Наполи изостава от лидера Ювентус с 20 точки и трябва да се случи истинско чудо, за да не триумфират шампионите с рекордна осма поред титла в Серия „А“ след по-малко от седмица.

Неаполитанци не можаха да победят вкъщи Дженоа и фиксираха равенство 1:1, макар да играха над час с човек повече в предпоследната среща от XXXI кръг.

Гостите, водени от Чезаре Прандели, останаха в числено намален състав още в 28-ата минута заради директен червен картон на Стефано Стураро.

Хората на Карло Анчелоти се възползваха само шест по-късно и в 34-ата Дрис Мертенс откри резултата след асистенция на Пьотр Зелински.

В третата минута на добавеното време към първата част обаче Горан Пандев подаде на Дарко Лазович и сръбският защитник реализира третото си попадение през сезона, за да възстанови статуквото.

То се запази до самия край и Дженоа остана без успех в пета поредна визита от Серия „А“, с 34 точки в актива си.

Наполи пък има с 30 повече, но Ювентус вече се нуждае от само една, за да си гарантира най-ранното печелене на титлата в историята на Калчото.

До момента рекордът е пет кръга преди края и се държи от три отбора – Торино (1947/48), Фиорентина (1955/56) и Интер (2006/07).

Освен това, няма отбор във водещите първенства на Европа, който да е ставал шампион в осем поредни сезона, като понастоящем Юве дели върха по този показател с френския Лион.

Следващата среща на „бианконерите“ в Серия „А“ е визита на СПАЛ в събота, от която те трябва да вземат само точка, за да триумфират, но преди това имат гостуване на Аякс в първи четвъртфинален сблъсък от тазгодишното издание на Шампионска лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки