Сензациите в пресата: Любо Пенев готви много ротации

Берое се разделя с Гаджев през лятото, Талант на Славия на проби в Киево

Сензациите в пресата: Любо Пенев готви много ротации

Най-интересните теми от българската преса днес, 8 април:

 

„Тема спорт”: Любо готви много ротации

 

ЦСКА изпраща динамична седмица, в която спечели 4 точки за първенство срещу Черно море (1:0) и Лудогорец (0:0) и отстрани разградчани за купата. Големите изпитания пред армейците обаче тепърва предстоят. Целта е дубъл, но ключовият въпрос е дали отборът е готов да носи две дини под една мишница. Графикът на червените в следващите седмици ще е изключително тежък, като в рамките на 14 дни - от 13 до 29 април, ЦСКА ще изиграе цели 5 мача. Два от тях са полуфиналите за купата срещу Ботев Пд, а между тях е вечното дерби... Сгъстената програма на армейците ще доведе до доста ротации в състава, в опит играчите да бъдат запазени максимално свежи, доколкото, разбира се, това е възможно. Евентуални наказания или контузии обаче могат да объркат плановете и да не оставят много опции на треньорския щаб. В момента с картони пряко виси само един играч, който е с периферна роля - левият бек Лясков с 4. Непряко заплашени са Пинто със 7, Малинов с 6, Жеферсон и Тиаго с по 3. Те ще получат наказания при достигане на 9 картона - за 2 мача, или 5 - за една среща. Добрата новина за ЦСКА е, че в лазарета няма контузени футболисти. В началото на второто полувреме срещу Лудогорец в събота Бодуров изпита видим дискомфорт в единия крак, но стисна зъби и довърши срещата.

Пенев ще трябва да жонглира и с чужденците извън ЕС, тъй като един измежду Жеферсон, Евандро, Енрике и Coy трябва да остава извън групата. В предстоящия мач с Берое в събота в състава на ЦСКА няма да има съществени промени. По-дискусионни са позициите отляво - в защита, където опции са Жеферсон, Лясков и Нуно Томаш, и в атака, където варианти са Евандро и Енрике. Срещу Лудогорец за първенство извън групата остана Енрике, което позволи на Жеферсон да е титуляр в защита, а Евандро започна по крилото. С Берое обаче Енрике почти сигурно ще се завърне сред 11-те. Интересно ще е да се види на кой пост ще бъде използван Бикел. Той се представи доста добре като ляв бек срещу Лудогорец за купата и нищо чудно да играе на тази позиция и в някои от оставащите до края на сезона срещи. Бикел е наказан и за двубоя с Берое, но ще е на линия за първия полуфинал за купата с Ботев, когато със сигурност ще е титуляр. Пенев пък явно клони към двойка в центъра на защитата Бодуров - Томаш. В предстоящата тежка серия от мачове обаче Антов със сигурност ще получи шанс от първата минута. Чорбаджийски пък не е бил титуляр от над месец - от вечното дерби насам (0:1), но при гостуването на Ботев за купата това може да се промени. Най-малко опции пред Пенев има за върха на атаката, където Coy се оформи като топ реализатора на отбора. Евандро продължава да е ялов, а и е използван по фланга.

 

„Тема спорт”: Берое се разделя с Гаджев през лятото

 

Берое почти сигурно ще се раздели с Владимир Гаджев през лятото. Договорът на полузащитника е до края на сезона с опция за удължаване. Заралии обаче засега не смятат да активират тази клауза в контракта на 31-годишния халф, който през юли ще стане на 32. Реално старши треньорът Александър Томаш не можеше да го използва много, тъй като Гаджев често бе в лазарета. Той дойде през октомври миналата година. През зимата пропусна подготовката заради травма. Както е известно, от Нова година насам Берое привлече двама играчи на неговата позиция - Карлос Охене и Яя Меледже. Томаш разполага и с Александър Цветков. През лятото се очаква сериозно освежаване и подмладяване на състава. Тогава трябва да стане ясна съдбата и на друг с изтичащ договор - централния защитник Ерол Алкан, както и на контузения Вандерсон.

 

„Тема спорт”: Талант на Славия на проби в Киево

 

Пореден играч на Славия може да премине в тим от елита на Италия. Голмайсторът на юношеския отбор на белите до 19 години Пламен Петров е получил покана за едноседмични проби в последния в Серия А Киево. Талантът заминава за Верона днес. Младият нападател е син на бившия футболист на Сливен, Ботев Пловдив, Велбъжд Кн, Черно море и Марек Пламен Петров-Бързака. Тази зима белите продадоха в Италия централния защитник Андреа Христов, който подписа с Козенца. Преди това брат му Петко Христов бе трансфериран във Фиорентина, а Калоян Кръстев в Болоня.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки