Димитър Пенев: ЦСКА се нуждае от още конкуренция в състава

Можем да сме доволни от мачовете с Лудогорец, заяви легендата

Димитър Пенев: ЦСКА се нуждае от още конкуренция в състава
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю пред "Тема спорт", в което коментира изминалите два мача с Лудогорец. Той направи и кратък обзор на цялата минала седмица, в която армейците имаха три мача - 1:0 над Черно море, 1:0 над разградчани за купата и 0:0 с орлите за първенство.
 
- Г-н Пенев, какъв е коментарът ви за шампионатния двубой с Лудогорец? Как влияе този резултат в битката за титлата?
 
- Точката е по-добра от загуба, но авансът остава на страната на Лудогорец. През цялото първо полувреме играта беше в полза на ЦСКА. Ако се бяха вкарали ситуациите в началото, това щеше да даде спокойствие за целия мач. Но в крайна сметка на футболистите им е по-трудно с мисленето и изпълнението на задачите, отколкото на треньорския щаб. Игровият план беше добре изграден, но не се получи от началото и оттам ЦСКА не успя да победи. Когато се правят такива пропуски, много често се случва така, че ти получаваш голове. Поне това беше избегнато. Трябва да се отчете и друго - последните 2-3 седмици бяха доста тежки за отбора и част от играчите, особено националите. Треньорското ръководство трябва да преценява кой е във форма, кой има запас от сили, кой виси с картони... Всичко това обърква нормалната работа. Да не говорим, че и съдиите трябва да ги дебнеш във всеки мач дали ще свирят нормално, или ще са извън нормалността. И в събота ги имаше спорните моменти с отсъждания-та, и в други мачове беше така. То е ясно, че въжето се дърпа отнякъде.
 
- Как оценявате изминалата седмица за ЦСКА?
 
- Беше изпълнена програма минимум. Мисля, че треньорите и ръководството са доволни от мачовете в Разград - продължаваме напред за купата и не загубихме. Битката продължава с пълна сила. То беше ясно, че няма отговори за интригата в първенството след мача в събота. Но сега е време за изводи и нови решения. ЦСКА има нужда от още някой и друг футболист, необходими са още конкуренция и дълбочина в състава. Вижда се, че като се съберат картони и контузии става трудно положението. Така че откъм конкуренция може би през лятото трябва да се добави нещо. До края на първенството дано да нямаме много кадрови проблеми, за да има достатъчно опции пред треньора.
 
- Добър ли е жребият за купата?
 
- Донякъде да. Предимството за ЦСКА е, че мачовете са два, а в реванша сме домакини. Ботев е сериозен отбор, а и има допълнителна трудност -между двете срещи за купата с тях играем с Левски. Така че ще бъде интересно, но е логично ЦСКА да е фаворит за купата. Лошото е, че първенството е малко без интрига. Да, има два отбора, които се борят за първото място. Но във втората осмица всичко е ясно. Абсолютно безпредметни мачове. Само ви натоварват медиите да си чупите главите с такива срещи.
 
- Какво не достигна на ЦСКА, за да победи в Разград за първенство? С какво си обяснявате спада през второто полувреме?
 
- Имаше някои промени, както и известни недостатъци в част от футболистите. Това създава трудности за треньорите. Името на ЦСКА трябва да се покрива и защитава винаги. А това става с победи. Както казах - не би било излишно да се потърсят още опции за състава. Но треньорите си знаят най-добре какво трябва да направят. Щабът си знае задачите и посоките, в които искат да развият отбора. Играта е добра, а и хубавото е, че продължаваме да сме в битката и на двата фронта. Не бива да прибързваме и да създаваме излишни ядове на Любо Пенев с големи очаквания. Той знае какво да прави.
 
- ЦСКА представи първите два проекта за нов стадион. Какви са ви впечатленията от тях?
 
- Рано е още да се коментира, тепърва ще има и други проекти. Пък и все още говорим само за планове. Мисля, че след седмица-две ще има повече яснота по този въпрос.

 

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки