Ас на Барса: Юнайтед е по-силен след Моуриньо

Така смята Серхио Бускетс

Ас на Барса: Юнайтед е по-силен след Моуриньо

Звездата на Барселона Серхио Бускетс изрази мнение, че съперникът в предстоящите четвъртфинални сблъсъци в Шампионската лига – Манчестър Юнайтед, е преобърнал сезона си на 180 градуса след раздялата с Жозе Моуриньо. Испанският национал счита „червените дяволи” за много по-силен и опасен съперник сега, когато мениджър е клубната легенда Оле Гунар Солскяер.

 

Треньорската рокада се случи по средата на декември, когато Юнайтед изглеждаше тотално извън битката за топ 4. Идването на норвежеца даде нужният тласък и ново начало, което беше особено видно при представянето на играчи като Пол Погба, Маркъс Рашфорд и Ромелу Лукаку. Един от впечатляващите резултати в този период беше именно победата с 3:0 над Пари Сен Жермен в 1/8-финалния реванш, която позволи на Юнайтед да стигне до двубоите срещу Барселона.

 

„Юнайтед е много по-добър отбор в момента под ръководството на Оле Гунар Солскяер”, заяви 30-годишният Бускетс. „Те не се притесняват да ти оставят да владееш топката, защото знаят, че понякога противникът е технически по-добър. Видяхме обаче, че срещу ПСЖ те се възползваха от контраатаките си и статичните положения. Ако допуснеш грешки, те ще ги оползотворят.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки