Прокоба мъчи бразилец от ЦСКА

В Лудогорец се борят с головата суша

Прокоба мъчи бразилец от ЦСКА
Голова прокоба мъчи бразилеца от ЦСКА Евандро. Треньорът на ЦСКА е бесен на нападателя след нулевото равенство в гостуването на Лудогорец.
 
Бразилецът направи поредните си два фрапантни пропуска и лиши „червените" от безценна победа в Разград. От абсолютно чисти позиции през първото полувреме Евандро пропусна да даде преднина на „червените", която можеше да доближи ЦСКА до отдавна бленуваната шампионска титла.
 
Бразилецът бе предпочетен за титуляр пред сънародника си Рафаел Енрике, но въпреки активната си игра се провали пред вратата на Ренан. Нападателят на „червените" направи голям пропуск срещу Лудогорец и при победата с 1:0 за Купата в сряда. Тогава Евандро открадна топката от Станислав Манолев и излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе нескопосан и излезе в аут.
 
След мача бразилецът горчиво съжаляваше за изпуснатото положение  и обеща да се поправи с... божията помощ. „Много ме е яд, че изпуснах да вкарам гол. Но съм убеден, че Господ ме подготвя за най-добрите ми моменти", каза Евандро.
 
Но молитвите му засега явно не дават резултат и каръкът продължава да мъчи бразилеца. В 13-те си мача през сезона в първенството нападателят така и не може да отбележи гол. Поредната му доза пропуски вероятно ще коства мястото му в състава за следващите мачове.
 
Въпреки ремито в Разград в ЦСКА продължават да са оптимисти за спечелването на титлата на България. „Червените" изостават само на три точки от Лудогорец и имат предимството да са домакини в последния директен двубой срещу шампионите.
 
„Не казвам, че не съм доволен от моя отбор”, заяви треньорът на „червените" Любо Пенев. 
 
Същевременно в лагера на Лудогорец са сериозно притеснени от головата суша, налегнала отбора. Шампионите не могат да се разпишат в трети пореден мач и не са вкарвали вече цели 297 минути. Според разградчани кризата се дължи на преумората на основния нападател Клаудиу Кешеру.
 
Румънецът изигра пет мача за последните две седмици, след като игра и в евроквалификациите на родината си. Единственият друг нападател на Лудогорец Якуб Швиерчок все още се възстановява от контузия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки