Силвано Пранди покани Андрей Жеков в щаба си

Матей не е готов да се върне в националния отбор, но ще проведа още един разговор с него, допълни селекционерът

Силвано Пранди покани Андрей Жеков в щаба си
Селекционер на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди обяви днес на специална пресконференция щаба, с който ще работи. Той обяви, че е поканил бившия разпределител на тима Андрей Жеков в екипа си, но все още очаква отговора му.
 
"Ще имам доста асистенти. На първо място е Луиджи Пецоли, който ще е първи помощник и кондиционен треньор. Той беше мой асистент в Кунео и във френския Лион. Антонело Андриани ще е втори помощник, той е мой асистент в клубия ми отбор Шомон. Ще е ангажиран със статистическата и тактическата част на подготовката.
 
Все още не е факт, но имахме разговори с Андрей Жеков, той бе поканен в щаба. Все още не се знае дали ще бъде част от екипа. Той е важна част от историята на този тим и може да бъде много полезен. Ще бъде опит за него. Скаутмените са двама българи - Борис Николов и Владислав Николов, които са били и до момента.
 
Легендарният Динко Захариев оглавява отново медицинския щаб. Христо Тодоров и Александър Върбанов са физиотерапевти. Ще прибавим вероятно още един кондиционен треньор, който ще остане с тази част от отбора, която ще бъде в София и ще се подготвя по определена програма.
 
Това е един хомогенен щаб от хора, които познавам и с които съм работил. Тези хора имат качества и се надявам да свършим работа", коментира Пранди.
 
Матей Казийски няма да се връща в националния отбор по волейбол, обяви официално селекционерът на "трикольорите". 
 
Опитният нападател е провел разговори с италианския специалист, но не е променил решението си, което беше взето през лятото на 2012 година.
 
"Посветих определено време, за да опитам да убедя Матей да се върне. Първоначално открих желание в него, но след два месеца изчакване той каза, че не може да се завърне и не е готов да направи това. Само на теория остава някакъв шанс да се върне. Би било добре за световния волейбол той да играе за българския национален отбор. Със сигурност ще проведа още един разговор с него", коментира Пранди в "Арена Армеец".
 
Матей Казийски прекрати кариерата си в българския национален тим преди олимпийските игри в Лондон след неразбирателство с ръководството на БФВолейбол.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки