Стана ясно откъде ще дойдат парите за Азар

Реал (Мадрид) ще продаде двама ненужни

Стана ясно откъде ще дойдат парите за Азар

 Планът на Реал Мадрид, с който да покрие по-голямата част от сумата по евентуалния трансфер на Еден Азар, е да продаде Хамес Родригес и Матео Ковачич, които са под наем съответно в Байерн (Мюнхен) и Челси, пише AS.

Според английските медии лондончани ще искат 100 млн. паунда (116 млн. евро) за своята звезда. В Мадрид смятат да осигурят тези пари най-вече чрез продажби на двамата преотстъпени играчи. Зинедин Зидан няма нищо против да се раздели с тях. Още повече, че техните позиции са подобни на тези на двете големи летни трансферни цели на тима - Азар и Пол Погба от Манчестър Юнайтед.

Ковачич се наложи на “Стамфорд бридж”, като Маурицио Сари изрази надеждата, че хърватинът ще остане за постоянно в състава му. Междувременно, в Челси са убедени, че трансферното им ембарго ще падне след обжалването в Лозана, което ще улесни трансфера на Азар в Реал.От друга страна, Хамес има откупна клауза в размер на 42 млн. евро, като все още не се знае дали Байерн ще се възползва от нея. Ако това стане и същевременно Ковачич бъде продаден за 50 млн. евро, по този начин мадридчани ще съберат 92 млн. от исканите от Челси 116 млн. евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки