Арда влезе в Топ 3 след успех в Балчик

Капитанът Пламен Крумов вкара красив гол от свободен удар

Арда влезе в Топ 3 след успех в Балчик

Арда (Кърджали) се изкачи на трето място във Втора лига след успех с 3:1 като гост на Черноморец (Балчик). Гостите излязоха напред в резултата с гол на Венцислав Христов в 42-ата минута.

 

В 51-ата минута Валентин Йосков изравни с глава. В 81-ата Ахмед Осман отново даде преднина на кърджалии, три минути по-късно капитанът Пламен Крумов вкара красив гол от свободен удар. Спечелените три точки пратиха Арда в Топ 3 за сметка на ЦСКА 1948, който е с мач по-малко. 

 
Още във втората минута на среща Арда опита да застраши вратата на домакините, но удар с глава не намери очертанията на вратата. В 13-ата минута Цветан Илиев бе много близо до откриване на резултата след центриране на Йосков, но се подхлъзна и стреля в аут. Четири минути по-късно Бенгюзов стреля над напречната греда на Черноморец (Балчик). 
 
В 21-ата минута Християн Христов трябваше да се намесва при удар на Ивайло Найденов. Стражът се разтегна и успя да избие в ъглов удар. В 34-ата минута Веселин Марчев отправи истински снаряд към вратата на домакините, който Христов успя да парира. 
 
В 42-ата минута Венцислав Христов изведе Арда напред в резултата. Огромна заслуга за попадението имаше Веселин Марчев, който навърза двама защитници на домакините и стреля, а при удара топката се отби в крака на Генади Луго. Кълбото чукна десния страничен стълб и Венци Христов вкара в опразнената врата. 
 
В 51-ата минута Валентин Йосков изравни с глава след чудесно центриране на Виктор Митев. При положението Деян Лозев остана далеч от ситуацията и позволи на Йосков да стреля към вратата на Караджов необезпокоявано. В 76-ата минута коварен изстрел на Пламен Крумов от свободен удар тупна пред стража на Християн Христов, който в първия момент не успя да улови, но след това се ориентира добре и хвана топка пред крака на Ахмед Осман.
 
В 81-ата минута Ахмед Осман все пак се разписа след добро подаване на Ивайло Найденов по земя към границата на наказателното поле. Осман стреля от движение, пращайки топката в обратния ъгъл на Христов. Три минути по-късно Венцислав Бенгюзов осъществи самостоятелен рейд, при който бе съборен пред наказателното поле. Фаулът бе изпълнен от Пламен Крумов, който прехвърли технично стената и се разписа за 1:3. 
Невиждано: Хебър би Арда (ВИДЕО)

Синът на Любослав Пенев – Николас, донесе историческия успех

Безмилостен Левски размаза Арда на "Герена"(ВИДЕО)

"Сините" вкараха цели четири гола на противника си

Станислав Иванов: Не е вярно, че съм се разбрал с ЦСКА

„Трябва да се знае, че съм футболист на Арда“

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Пирин пусна билетите за мача с Арда

„Орлетата“ подканят привържениците си за подкрепа

Глобиха най-солено Локо Пд след кръга в елита

Наказаха играч на Марек за 12 мача, вижте всички решения на Дисципа

Ивайло Петков: Арда ще продължи да залага на млади български играчи

Вижте интервю със спортния директор

Ботев Пд с най-солени глоби след кръга, Левски отнесе 3 бона

Вижте всички решения на Дисципа

В Стара Загора: Берое и Арда закриват кръга

Мачът стартира в 21:15 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки