Вирджиния с първа титла при колежаните след запомнящ се финал

Кавалиърс сразиха Тексас Тек

Вирджиния с първа титла при колежаните след запомнящ се финал

 Отборът на Вирджиния спечели титлата в колежанското баскетболно първенство за първи път в историята си, след като надигра Тексас Тек във финалния двубой с 85:77. Успехът на Кавалиърс бе изкован след продължение, защото редовните 40 минути на “Ю Ес Банк Стейдиъм” в Минеаполис, по чийто трибуни имаше над 72 000 зрители, завършиха при резултат 68:68. 

 
 
Триумфът на шампионите идва само сезон след фиаското, което те преживяха като поставен под №1 отбор. През 2018 година те отпаднаха от Мериленд Балтимор Каунти, които бяха поставени под №16, а специалистите смятат този мач (54:74) за най-голямото разочарование в историята на Мартенската лудост. 
 
 
Де’Андре Хънтър бе с огромен принос за дебютната титла на Кавалиърс, завършвайки с 27 точки. Гардът приключи с 4/5 от тройката, като две от успешните му стрелби от дистанция дойдоха в ключови моменти - първо той прати срещата в продължение, реализирайки 12.9 секунди преди сирената, а в допълнителния период даде тон за серия от 11 безответни точки за своя тим, с която на практика всичко приключи. Хънтър не успя да отбележи стрелба в продължение на почти 20 минути, но в последствие нещата за него се промениха и той завърши с рекорден за колежанската си кариера точков актив. 
 
 
Кайл Гай добави 24 точки, а Тай Джероум - 16. Тримата отбелязаха 10 от общо 11 тройки в мача за първенците на страната. Гай спечели и най-престижната индивидуална награда в колежанския баскетбол - за “Най-добър играч” на финалния турнир. 
Вирджиния с първа титла при колежаните след запомнящ се финал+30
 
 
Брандън Франсис със 17 точки бе най-резултатен за Тексас Тек. Ред Райдърс играха финал за първи път в историята си, а Давиде Морети и Джарет Кълвър добавиха по 15 точки всеки при загубата на отбора си. Тексасци изоставаха с двуцифрена разлика на два пъти във финалния мач, намирайки начин да се върнат, но силите им така и не стигнаха за нещо повече.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки