Валверде: Не ни помагат, когато ни определят за фаворит

Наставникът на Барселона не смята, че мачът с Манчестър Юнайтед ще бъде лесен

Валверде: Не ни помагат, когато ни определят за фаворит

 Наставникът на Барселона Ернесто Валверде демонстрира уважение и предпазливост спрямо Манчестър Юнайтед преди сблъсъка помежду им на “Олд Трафорд” от 1/4-финалите на Шампионската лига.

“Това е добър момент, защото очаквахме този турнир, откакто отстранихме Лион. Сега залогът е голям и искаме да се представим добре и в двата мача. Юнайтед са вдъхновени от миналия кръг и добрата им серия. В момента настроението им е до облаците и трябва да внимаваме. Не сме си поставяли конкретна цел, но знаем ценноста на гола на чужд терен. Не го постигнахме в Лион и на реванша трябваше да внимаваме да не отпаднем. Ще видим как ще се справи Усман Дембеле на тренировката и едва тогава ще решим за него. Това е първият мач, а не реваншът. Затова няма да поемам излишен риск с Дембеле, за да не се повтори случилото се на двубоя с Лион (контузията на играча - б.р.).Юнайтед не са играли от вторник.

Привикнали сме към гъстата програма. Победата във важен мач в събота (над Атлетико с 2:0 - б.р.) ликвидира физическия дефицит. Техните контузии? Преди срещата им в Париж имаха много повече травми, а победиха с 3:1 (срещу Пари Сен Жермен - б.р.). Възможността от класиране напред ти дава криле. Дали сме по-силни от последния финал помежду ни (през 2011 г. - б.р.)? Големите в Европа запазват своята аура. Знаят го феновете, както и играчите за това къде отиват, когато подписват за отбори като Манчестър Юнайтед и Барселона. Всеки иска постоянно да побеждава, но това никога не се постига. Вярно е, напоследък не са били на финал в ШЛ, но винаги ще бъдат голям клуб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки