Сензациите в пресата: Пенев одобрил 4-ма футболисти за лятото

Инструктаж в Локо (Пд) за черно тото, Лудогорец готви мащабна селекция

Сензациите в пресата: Пенев одобрил 4-ма футболисти за лятото

Най-интересните теми от българската преса днес, 10 април:

 

„Тема спорт”: Пенев одобрил 4-ма футболисти за лятото

 

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев вече е пожелал 4 конкретни играчи за лятната селекция на отбора. Част от тях са предложение на самия наставник, а другите са гледани дълго от селекционния щаб на клуба. Червените продължават да следят и за други футболисти, но избраните 4-ма от Пенев ще бъдат приоритет в лятната селекция на клуба. Сред позициите, на които армейците искат да привлекат футболисти, са поне един краен защитник, халф и крило. Броят на новите ще зависи и от напускащите. От ЦСКА обявиха, че нямат намерение да продават основни играчи, но бъдещето на няколко състезатели подлежи на сериозно обсъждане. Един от тях е Стивън Перейра, който дори не попадна в групата за последните два мача, в които червените гостуваха на Лудогорец, съответно за купата и първенството. Бранителят няма нито минута игра след дербито с Левски, в което си вкара автогол.

Армейците ще опитат да привлекат поне един млад българин, като сред набелязаните са Кристиан Димитров от Ботев Пд и Мартин Минчев от Черно море. Любо е получил предложения за нови играчи основно от Стойчо Стоилов и Люпко Петрович, чиито прерогативи са дългосрочното следене на футболисти. Отделно спортният директор Кристиано Джарета може да помогне със своите контакти и опит в Италия. Основната цел пред ЦСКА е запазване на ядрото на състава и успоредно с това вдигане на класата и дълбочината. Главният мениджър Стойчо Стоилов ясно посочи, че клубът се стреми към класиране за груповата фаза на евротурнирите. Целта пред армейците е да приключат със селекцията още преди старта на официалните мачове, нещо, което не се случи преди година. Тогава към ЦСКА на по-късен етап се присъединиха Евандро и Coy.

 

„Меридиан мач”: Инструктаж в Локо (Пд) за черно тото

 

От вчера в Локомотив (Пловдив) знаят по-добре как да се пазят от черно тото. На „Лаута" е имало представители на БФС, които са инструктирали играчи, треньори и ръководители за превенция от уредени мачове. Това е стандартна процедура във футболната ни централа, която обикаля клубовете, за да ги информира за всичко актуално по този голям проблем.

 

„Тема спорт”: Лудогорец готви мащабна селекция

 

Ръководството на Лудогорец стяга сериозна лятна селекция. Тя ще бъде съставена от чужденци. За целта скаути на клуба наблюдават по няколко мача всяка седмица в първенства от централна и Западна Европа. И се очаква поне 4 попълнения да акостират в Разград след края на кампанията. В клуба са се заели със задачата да освежат състава и да вдигнат класата му, за да бъде готов той за нов пробив в евротурнирите. През този сезон орлите не са на познатото ниво. През есента те не успяха да излязат от групата си в Лига Европа, каквато бе целта. През пролетта бе извършена треньорска смяна - Стойчо Стоев замени Антони Здравков, но отборът отпадна на четвъртфиналите за Купата на България от ЦСКА, а авансът му пред армейците на върха на класирането е само 3 точки.

Лудогорец се нуждае от подсилване на няколко поста. Клубът със сигурност ще иска да привлече двама крайни защитници, халф, плеймейкър и крило. Разградчани имат проблем с ротацията при бековете. Причината е, че Натана-ел отказва да продължи изтичащия си през лятото договор. Заради това през пролетта бразилецът бе изваден от първия отбор. Вместо него вляво започна да играе националът Антон Недялков, който преди това бе ползван като централен защитник. Вдясно най-често е ползван Сисиньо, въпреки че през пролетта бе взет освободеният от ЦСКА Станислав Манолев. Онзи ден срещу армейците на тази позиция игра Лукас Саша, но той също си тръгва през лятото. Най-голяма нужда орлите имат от плеймейкър - човек, който да се върти с Марселиньо. Те се оглеждат и за халф, който да може да организира атаките и да играе редом до Дяков или Яцек Горалски. Освен това от ръководството на Лудогорец пробват да постигнат разбирателство с Ренан дос Сантос за нов контракт. Договорът на бразилския страж изтича на 31 декември. Видя се, че той може да даде още много на орлите и въпреки че не бе играл дълго време, продължава да бъде най-добрият вратар в състава. Тимът иска да задържи и румънското крило Адриан Попа, фланговият нападател е под наем от английския Рединг.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки