Лидерките в световния сноуборд на среща в България

Банско посреща едни от най-големите имена в спорта

Лидерките в световния сноуборд на среща в България
Месец април ще е несъмнено запомнящ се за сноуборд културата у нас.

В дните между 10 и 13 април, в курорта Банско ще се проведе международна среща на жените лидери в сноуборда.

Едно уникално събитие, което се случва за първи път в България и ще събере на едно място водещи фигури, играещи значима роля за облика на световната женска сноуборд сцена. 

Планинският курорт ще посрещне едни от най-големите имена в спорта като Анна Гасер (Олимпийски шампион 2018) и Дона Карпентър (CEO Burton Global), а сред специално поканените гости са и нашата гордост Александра Жекова, както и Росица Каратотева – представител на Burton за България.

Това е събитие, следващо естествения ход на бързо развиващата се сноуборд култура у нас и е доказателство за значимостта на страната ни на световната сцена. Срещата ще има два основни фокуса.

От една страна ще се обърне внимание на изключително важната в последните години тема за устойчивост в производството като водеща политика при опазването на околната среда, а от друга страна ще бъде засегната темата за лидерството на жените и тяхната роля в бизнеса.

Домакин на събитието е самата Дона Карпентър, която от години работи за облика на сноуборд индустрията и мястото на жените в нея. Дона е обявена за „Snowboard Ambassador” от New York Times и за „Super Woman“ от Refinery 29. 

Като част от глобалната си визия за бъдещето на жените лидери, Дона организира тази среща с благодарствена цел и тя е посветена на всички жени, играещи ключова роля в сноуборд културата. 

„В началото, когато всичко започна, жените в сноуборда напредваха точно както мъжете, но докато спортът се развиваше, той придоби образ на мъжки екстремен спорт. Това беше и една от причините да създам инициативата за лидерство на жените.

Тя цели увеличаване на жените атлети, но и на жените в сноуборд индустрията, като цяло.“ –  Дона Карпентър по време на  конференция, посветена на лидерството на жените в бизнеса (WNORTH Conference), Уистлър, Британска Колумбия.

По време на събитието ще имате възможност лично да се срещнете с Анна Гасер и Дона Карпентър. Две жени, несъмнено пишещи съвременната сноуборд история.

В дните между 11 и 12 април те ще бъдат в курортния град Банско, а на 10 и 13 април в столицата София. Заявки за интервюта с тях се приемат до 9-и април, а въпросите трябва да бъдат предварително изпратени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки