Левски Лукойл отнесе Академик Бултекс 99 след трипъл-дабъл на Калоян Иванов

Отличен мач за "сините", които постигнаха осмия си успех за сезона със 100 точки и повече

Левски Лукойл отнесе Академик Бултекс 99 след трипъл-дабъл на Калоян Иванов

 Левски Лукойл записа осмия си мач със 100 и повече точки този сезон в НБЛ като се наложи над Академик Бултекс 99 със 100:78.

Лидерът в редовния сезон определено нямаше проблеми и се чувстваше добре в зала "Триадица" и игра самного настроение. Академик, въпреки медалите от Балканската лига, усещаше умората от пътя и мачовете в Албания. След поражението пловдивският тим вече е пети в класирането, а четвъртата позиция е за Рилски спортист.

След двайсетина дни почивка, в игра за Левски се завърна Христо Захариев, а изненадата в стартовия състав на Академик бе Николай Николов, който едва за втори път през сезона в НБЛ започна като титуляр. Въпреки здравословните си проблеми, Питър Олисемека също се появи на терена още в първата част за пловдивчани, но за сметка на това в групата не бе Младен Виткович. Във втората част и друг от контузените в състава на Академик - Адриян Секулов също влезе в игра.

Левски имаше инициативата и с отлична игра под коша диктуваше събитията, но Академик се държеше много близко в началните минути. Едва в последната минута и половина от първата четвърт разликата рязко скочи до 11 точки след 8-0 за "сините". Началото на втората част до голяма степен реши мача, като в 13-а минута Левски вече водеше с 20 - 42:22 след страхотни нападения и 19-2. На почивката домакините имаха комфортен аванс от 56:39 и продължиха да играят спокойно в третия период, когато преднината скочи до 26 точки.

До края мачът се доиграваше, с 20-тина точки разлика, като и Тити Папазов и Асен Николов завъртяха съставите си. Само Асен Великов не се появи от групата на Левски на терена, а след като получи неприятен удар в гърдите през първото полувреме малко за Академик игра Мартин Сотиров.

Страхотен трипъл-дабъл за Левски записа Калоян Иванов - 16 точки, 11 борби и 10 асистенции. По 18 точки добавиха Христо Захариев и Патрик Рембърт. За Академик Трой Франклин вкара 22.

Ужас! Почина бившият баскетболист на Спартак (Пл) Илия Станков

Той си отиде след борба с коварна болест

Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Бъкс остава без Янис за старта на плейофите

Гръцката звезда още лекува травма

Косовският Сигал спечели Балканската лига по баскетбол

Вижте подробности

Везенков игра, но не вкара при разгром на Сакраменто (ВИДЕО)

"Кралете" ще търсят място в плейофите през плей-ин турнира

Треньорът на Балкан след успеха над Черно море: Не беше особено красив двубой

Вижте какво каза Васил Христов

Черноморец смачка ЦСКА и записа пети пореден успех в НБЛ

Бургазлии се наложиха убедително над столичани

Сакраменто със здрава издънка без Везенков (ВИДЕО)

"Кралете" пропиляха аванс от 16 точки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки