Анчелоти: За нас е чест да играем срещу Арсенал на този 1/4-финал

Унай Емери има много по-голям опит в Лига Европа от мен

Анчелоти: За нас е чест да играем срещу Арсенал на този 1/4-финал

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти подходи с уважение към Арсенал преди 1/4-финалния сблъсък между двата тима в Лига Европа. Той се е изправял срещу “артилеристите” в периода, в който беше мениджър на Челси. 

 
“Арсенал вече е съвсем различна история - имат различен треньор, различен състав, нови играчи, така че това е нова ера. Те все още са конкурентноспособни във Висшата лига и Европа, така че уважаваме този клуб и за нас е чест да изиграем този 1/4-финал срещу тях. Унай Емери има много по-голям опит в Лига Европа от мен. Той е фантастичен треньор. Фактът, че е на скамейката на Арсенал, ще направи задачата ни по-трудна.
 
Арсен Венгер? Той ми е добър приятел и си побъбрихме си в Женева през септември. Говоря си с него, но не и за наследника му. Тогава какво обсъждаме? Виното и храната! Много пъти съм споделял, че опитът ми в Англия беше чудесен. Там нямаше насилие, а стадионите бяха красиви. Това е перфектната обстановка, за да играеш футбол. През последните години Висшата лига израсна още повече. Когато има инциденти, в които играчите на терена са обиждани на расистка основа, това е скандално. В Италия обаче се приема за нещо нормално. Когато и за нас това стане скандално, ще означава, че сме прогресирали”, заяви Анчелоти на пресконференцията си преди мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки