Сега разбрахте ли защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Вижте един любопитен анализ

Сега разбрахте ли защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Eто че най-после се разбра главната причина Станимир Стоилов да отказва на Левски в последните няколко години. Преместването на мача на сините с Лудогорец от „Герена“ на националния стадион свали картите на масата.

 

Преди около година Спас Русев обяви съвсем официално, че Мъри е поискал заплата, три пъти по-голяма от това, което получава Делио Роси. И господинът от Лондон е приел, но впоследствие Стоилов е размислил и отговорил отрицателно. Което значи, че или Спас Русев не е съвсем наред, че да предлага такива огромни пари, или Мъри нещо е мръднал, че да ги откаже. Подозираме, че Стоилов си е измислил месечна заплата, която според него ще откаже Спас Русев, един вид като блъф в покера, понеже Мъри е майстор на тази игра.

 

А къде е истината? Станимир Стоилов неофициално е казвал на хората от Левски, че би се съгласил да преговаря едва тогава, когато види, че клубът инвестира в база и инфраструктура. Пред медиите в Казахстан Мъри заяви, че Левски още не е готов за него. Което е същото. Или, казано пo-иначе, Стоилов би се върнал на „Герена“, когато види с очите си, че ръководството прави нещо сериозно на и около стадиона. Един от загърбваните през годините проблеми е точно тревното покритие на официалния терен. Това игрище е идея именно на Мъри, който настоя пред Тодор Батков да извади близо милион и половина лева за тотално нов терен, като също по искане на Мъри изграждането на игрището бе поверено на немска фирма, а дори работниците в София бяха командировани немци. Това бе през пролетта на 2007 година. Оттогава Левски нито един път не е подменил чимовете на терена. Само за справка – Арсен Венгер настояваше тревата на „Емирейтс“ да бъде сменяна на няколко месеца с възможно най-новите варианти на затревяване. Всеки уважаващ себе си клуб полага нови чимове, когато старите се захабят. Добре, нека да не е на няколко месеца, Левски не можеше ли веднъж на година-две да подменя тревното покритие. Не е кой знае колко като разходи, горе-долу колкото един Франсис Нар. А колко такива ментюги минаха през „Герена“ за последни 10 години?!

 

Да припомним, че по инициатива на Стоилов бе направено и изкуственото игрище, също той настоя и за построяване на общежитието за школата, както и за нов автобус. Ама му се смееха, че вместо да прави селекция, той харчи пари за глупости. Затова и наскоро Мъри сподели в интервю, че футболът ни има културен проблем. Който както иска – така да го разбира.

 

И накрая – пак по настояване на Стоилов, бившият собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев инвестира в построяването на база за чудо и приказ. И на тази база в Коматево канарчетата играят от няколко години. Да, иначе е лесно да искаш селекция, да превърташ едни чужденци и накрая да си хванеш чукалата, без след теб да остане нищо.

 

Така че в Левски хубаво да помислят какво още трябва да свършат, когато следващия път се обадят на Станимир Стоилов.

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки