След сигнал от УЕФА: В Кипър отложиха цял кръг заради уговорени мачове

Вижте подробностите

След сигнал от УЕФА: В Кипър отложиха цял кръг заради уговорени мачове

Кипърската футболна асоциация отложи всички мачове от местната втора дивизия, които трябваше да се играят през идния уикенд, след като УЕФА изпрати няколко сигнала за наличие на уредени мачове.

 

Бордът на федерацията на страната ще се събере другия вторник, за да разгледа правилата си и да проучи възможни наказания, както и да премахне всякаква потенциална корупция. Възможните санкции, които могат да отнесат виновните, са отнемане на точки, изваждане от групата и отстраняване на отбор, за който е установено, че е виновен за уреждане на мачове или съучастник. Също така ще се прави и нова трансформация на втората дивизия на страната и най-вероятно участниците през сезон 2019/2020 ще бъдат съкратени от 16 на 8.

 

Кипърската футболна федерация е получила значителен брой писма от УЕФА, които касаят специално второто ниво. И макар и бавно, все пак се задейства, след като получи подкани и от полицията. Доста по-словоохотлив беше говорителят на Националната полиция на Кипър Андреас Ангелидис, който каза, че институцията му има доказателства за четири мача - три от втора лига и един за Купата на страната.

 

Той добави, че полицейските служители са поискали помощ от букмейкърските компании на острова да им предоставят информация за паричните потоци и движението на коефицентите, за да се установи към кои мачове е имало най-сериозен интерес.

 

Един от заподозрените мачове се игра миналата седмица. Висш служител от федерацията се обади на стадиона в градчето Атиниу, след като осветлението за втори път изгасна по време на срещата от втора лига между Отелос и Олимпиакос (Никозия), за да нареди мачът да бъде прекратен. Това стана в 57-ата минута на срещата при резултат 1:0 за Отелос. По принцип и двата отбора се борят за влизане в елитната дивизия.

 

След това Отелос уволни треньора си Веско Михайлович - легенда на Омония и натурализиран кипърски национал от Сърбия, но уточни, че решението няма нищо общо с развоя на тази среща и е било планирано заради поредица от слаби резултати преди мача. Два дни след като уволни треньора, президентът на Отелос подаде оставка и напусна клуба поради здравословни причини.

 

Федерацията настояваше срещата да се играе вчера от минутата на прекратяването, но Олимпиакос (Никозия) подаде искане за служебна победа, тъй като домакините е трябвало да се подсигурят с втори генератор за лампите. В крайна сметка проблемът с този мач остава висящ. Тогава от федерацията решиха всички мачове да бъдат отменени, докато не се изяснят подробностите около обвиненията.

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

В Испания: Зидан на крачка от Байерн

Вижте подробности

Нагелсман: Решението е взето от сърце

Селекционерът се надява на силно Европейско

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки