Арсенал развинти Наполи, но вкара само два на "Емиратс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рамзи и автогол на Кулибали донесоха успеха на "артилеристите"

Арсенал развинти Наполи, но вкара само два на "Емиратс" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал спечели с 2:0 домакинството си на Наполи от четвъртфиналите на Лига Европа. Аарън Рамзи откри резултата, а Кулибали си заби автогол.

 
Тимът на Унай Емери може да съжалява, че не натрупа по-солиден аванс преди реванша в Неапол. Домакините се скъсаха да пропускат пред вратата на Мерет.
 
Арсенал поведе в 14-ата минута, след отлична атака, при която Лаказет намери Мейтланд-Найлс в наказателното поле, а той подаде към Аарън Рамзи и уелският халф изпрати топката във вратата на гостите - 1:0.
 
 
В 25-ата минута Фабиан Руис допусна топката да му бъде отнета от Лукас Торейра. Уругваецът напредна и стреля към вратата на Алекс Мерет. Топката се отклони от краката на Калиду Кулибали и излъга Мерет - 2:0. Попадението беше записано като автогол на защитника на италианците.
 
Играчите на Унай Емери не спряха да атакуват и в 39-ата минута Обамеянг стреля опасно извън наказателното поле, но Мерет спаси. Само две минути по-късно стражът на Наполи се прояви ново. Пред Обамеянг се откри страхотен шанс, но габонският нападател отигра несериозно положението и позволи на Мерет да парира изстрела му.
 
 
 
В 44-ата минута за кратко стана горещо и пред вратата на Арсенал. Кайехон бе изведен добре, след което върна към точката на дузпата, където бе Инсине, който обаче стреля веднага и прати топката в аут. 
 
И след почивката лондончани продължиха да създават положения, но и да го пропускат с лекота. В 59-ата минута Мерет трябваше да се намесва след удар на Рамзи, а малко след това Монреал стреля с глава над вратата след корнер. 
 
 
В 72-та минута и гостите можеха да вкарат. Желински пропусна от десетина метра след пас на Инсине. 
 
Десетина минути преди края Рамзи пропусна да направи преднината на "артилеристите" още по-сериозна, когато стреля високо след отлична работа от Хенрик Мхитарян. С това приключи и всичко по-интересно в мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки