ФА е генерирала оборот от 376 милиона паунда през сезона 2017-18

Английската футболна асоциация е инвестирала рекордните 128 милиона паунда във всяко едно ниво на футбола

ФА е генерирала оборот от 376 милиона паунда през сезона 2017-18

Английската футболна асоциация (ФА) е генерирала общ оборот от 376 милиона паунда (492.11 милиона долара) през сезона 2017-18 и е инвестирала рекордните 128 милиона паунда във всяко едно ниво на футбола, съобщи ръководството на централата днес.

Обявявайки финансовите си резултати за годината, приключваща на 31 юли 2018-а година, напускащият изпълнителен директор Мартин Глен заяви, че вложените пари в подобряването на терените, с повече от 1 милион паунда в сравнение с предходната година 2016/2017, се е отразило рязко положително на представянето на отборите.

През 2017-а година английският младежки отбор спечели Световното първенство при 20-годишните, както и отборът до 17 години вдигна титлата. 19-годишните спечелиха европейската титла, а мъжкият тим стигна до полуфинал на Мондиала в Русия.

"С организация, която е в силно финансово здраве, можем да дадем още по-сериозна подкрепа на нашите основни проекти, заяви Глен в изявление, а след юни тази година и той напуска поста.

Подпомагайки на английските отбори да бъдат готови за победи на турнирите в Европа и в света и подготвянето им за участие в тези турнири е сред нашите основни приоритети. Инвестициите в техническия отдел и в игрищата на Сейнт Джордж Парк играят важна роля в нашите планове и в прогреса на отборите, се казва още в анализът, направен от Мартин Глен.

През миналия месец женският национален отбор на Англия спечели престижния турнир SheBelieves Cup, който е като генерална репетиция преди Световното първенство в края на 2019-а година. И момичетата на Фил Невил са сочени като основни претендентки.

"Също така нашият ангажимент към женския футбол никога не е бил по-голям. Рекордното инвестиране в инфраструктурата е направило реална промяна и в резултат на това популярността на дамския вариант на играта нарастна значително.

Приходите от ТВ-права и от спонсорство отново са най-голямото перо в бюджета на ФА, след като цитира и няколко нови договора. В това число влизат 12-годишният договор за екипировка с Найк, новото тригодишно удължаване на партньорството с компанията Емирейтс, партньорството с Бъдуайзър и рекордният шестгодишен контракт за излъчване на мачовете от турнира за Купата на страната с компанията Pitch and IMG.

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки