Илиана Раева: Страшно съм горда с момичетата, ще има промени в съчетанието на ансамбъла с топки

Неви и Кати трябва да си повярват, много са силни, допълни шефката

Илиана Раева: Страшно съм горда с момичетата, ще има промени в съчетанието на ансамбъла с топки
По най-добрия начин протече първият ден от Световната купа по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец” в София. Ансамбълът отвя конкуренцията в съчетанието с 5 топки и е лидер с оценка от 24,950 т. С 0,650 т. по-малко получиха италианките, а трети са японките с 23,750 т.
 
В индивидуалната надпревара пък капитанът на тима ни Невяна Владинова е 4-а на 5 стотни от третата – Линой Ашрам след изиграването на първите 2 уреда – обръч и топка. Сборът на Неви е 40,500 т. Веднага след нея, на още 5 стотни пък е Катрин Тасева със сбор от 40,450 т. Временен лидер е рускинята Александра Солдатова с 42,250 т., втора е съотборничката й Екатерина Селезньова с 40,650 т. и трета е Ашрам с 40,550 т.  
 
„Катрин започна рано сутринта и направи едно много добро състезание, макар че имаше някои спестени елементи. Вярвам, че утре ще се представи още по-добре. Неви пък започна развълнувана, а на втория уред се е почувствала и малко уморена и допусна някои неточности, като не успя да си направи точно съчетанията. Радващото е, че и при двете нямаше груби грешки и се намират много близо до медалите.
 
Утре е ден с техни много силни съчетания на лента и бухалки и смятам, че ще могат да вземат по-високи оценки. Колкото до ансамбъла – много добре. Много силна игра, но има някои неща, които все още не се харесват на Весела Димитрова и тя ще направи някои промени в съчетанието с топки, за да стане то още по-силно. Голямо браво на момичетата, много съм щастлива и горда. Харесва ми колко концентрирани и уверени излизат на терена, оценката ми за тях е много висока”, сподели Илиана Раева. 
 
 
„Все още не смятам, че сме достигнали до високото ниво на психическо израстване. Няма да спра да повтарям колко сме напреднали с индивидуалното. Тези момичета трябва да си повярват, за да излизат с голяма увереност и самочувствие на килима, за да могат да си изиграят съчетанията максимално. Композициите им са много сложни. Това, което още не мога да приема е, че им липсва самочувствие и увереност”, сподели Раева. 
 
„В момента гимнастиката не е като преди и не трябва просто да се изиграят съчетанията, а да се направят всички елементи и тогава оценката ще е съвсем друга и мястото в класирането ще е съвсем различно. Това е, което казах на Невяна и Катрин. Спортът е за радост и щастие на всички хора, които се интересуват от него.
 
 
За това дори и да не вземат момичетата медали, макар че едва ли ще ми повярвате, като знаете какъв максималист съм, аз се чувствам толкова щастлива и удовлетворена от това, което показват и от страстта, с която играят. Искам обаче да видя едно съчетание, изиграно от–до и тогава да видим какво ще се случи.
 
Те трябва да имат самочувствието, че са №1 в света в многобоя, а не просто медалистки. Или може би аз искам от тях повече, отколкото могат да дадат. Но и момичетата искат същото. Те са страхотни деца, а и след днешния ден искам да ви кажа, че съм страшно горда и с Катрин, и с Невяна и с момичетата от ансамбъла”, допълни шефката на федерацията.
 

 

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки