Черно море в преследване на курс „Четвърто място” срещу Ботев Пд

Засилени мерки за сигурност в Пловдив

Черно море в преследване на курс „Четвърто място” срещу Ботев Пд
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев зададе курс "Четвърто място" пред тима в оставащите 8 кръга до края на сезона. В зависимост от развоя на Купата на България четвъртата позиция може да се окаже с цената на бараж за Лига Европа срещу седмия.
 
Черно море е последен в първата шестица, но не се отказва да преследва 4-ото място. “Моряците” стартираха плейофите с две загуби, а освен това в 4 поредни мача не са вкарвали гол от игра. Тимът има лоша традиция при гостуванията си на Ботев за първенство, като от 51 мача е спечелил само 6. Днес варненци гостуват на канарчетата в опит да си върнат на съперника за отпадането от Купата и да изпълнят целите, поставени от треньора им.
 
Очаква се Илиан Илиев да пусне на върха на атаката Жоржиньо, а зад него да действа триото Мартин Минчев - Родриго Енрике - Меди Фенуш. В отсъствието на ветерана Георги Илиев в халфовата линия ще си партнират Васил Панайотов и Патрик Андраде. Само преди дни воденият от Илиев тим отпадна от този съперник след дузпи на четвъртфиналите за купата, а треньорът се забърка в скандал с фенове на домакините, които нарече "индианци".
 
Именно заради това пък от ръководството на Ботев Пловдив излязоха вчера с любопитно съобщение на сайта на клуба, касаещо мерките за сигурност на двубоя с Черно море. Очевидно е, че канарчетата са силно притеснени да не приемат ЦСКА за купата в сряда без публика. Причината е, че Ботев е с последно предупреждение за лишаване от домакинство.
 
"Срещата ще протече при засилени мерки за сигурност. С цел да бъдат избегнати умишлени и целенасочени провокации, трибуните на "футболен комплекс Ботев 1912" ще бъдат поставени под пълно видеонаблюдение, като при евентуално нарушаване на реда провинилите се ще бъдат предавани на органите на реда. Засилен контрол ще бъде осигурен и при пропускателния режим на комплекса. На входовете на комплекса ще бъдат извършвани щателни проверки", информираха от клуба.
 
Треньорът на Ботев Николай Киров взе на режим 19 футболисти за днешното домакинство срещу Черно море. В групата за мача са Джонатан Перейра и Радослав Терзиев, които бяха с травми. Проблемите пред Белия не са малко. Кайзер е на системи заради вирусно заболяване, Антонио Вутов също не е напълно възстановен. Именно затова в групата има 19 играчи и след леко занимание днес сутринта ще се прецени кой да отпадне.
 
Радослав Терзиев тренира с маска, с която ще играе и днес. През седмицата стана ясно, че аут за по-дълго време ще е Зехиров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки