ЦСКА с мисъл да настигне Лудогорец, излиза за задължителна победа срещу Берое

Енрике се връща в групата на ЦСКА за сметка на Жеферсон

ЦСКА с мисъл да настигне Лудогорец, излиза за задължителна победа срещу Берое
ЦСКА посреща Берое днес от 20:00 часа в третия кръг от плейофната фаза на Първа лига. Червените продължават гонитбата на Лудогорец като при успех днес ще се изравнят с разградчани на върха. Армейците обаче ще останат втори заради по-лош баланс в преките мачове.
 
В случай на равни точки ЦСКА трябва да победи Лудогорец с поне два гола разлика, за да има предимство по този показател. Утре разградчани гостуват на Левски и този двубой може да се окаже един от ключовите в битката за титлата.
 
Червените бяха в серия от 4 поредни успеха в елита, но в последния кръг направиха 0:0 с Лудогорец като гости. Като цяло обаче ЦСКА показва сериозен игрови възход при Любо Пенев и днес ще опита отново да го затвърди.
 
От друга страна, Берое е исторически един от най-удобните съперници на армейците в София. Заралии само веднъж са стигали до успеха като гости на ЦСКА - на 7 март 2015 г. с 1:0 след гол на Аласана Ндайе в 74-ата минута. Оттогава обаче са изминали 7 двубоя и близо 11 часа игрово време - 646 минути, в които Берое дори не е вкарал гол на "Армията". 5 от срещите са за първенство, една е за купата, а има и една приятелска среща. 
 
Моментната ситуация в Берое не дава особени надежди, че тимът е способен да промени негативната тенденция. Заралии са в серия от 5 мача без успех (0-2-3), а като гости не са побеждавали от 8 декември - 1:0 над Ботев Bp. Оттогава са изминали 5 срещи, а балансът в тях също е 0-2-3. Трябва обаче да се отчете, че Берое стигна до 0:0 в Разград на 30 март. Това на практика позволи на ЦСКА да се доближи само на 3 точки от Лудогорец.
 
Берое е в пълен състав, като на линия отново е левият бек Александър Василев, изтърпял наказание. Той ще замени Леони в състава. Бразилецът имаше сериозни проблеми срещу Жоржиньо в предишното гостуване на ЦСКА (0:2). Други промени спрямо 11-те от 1:1 с Ботев Пд в миналия кръг не се очакват.
 
За армейците в групата се завръща Енрике, а извън 18-те ще остане Жеферсон. Причината - 4-те паспорта на чужденци извън ЕС, което налага един от тях да не сяда на пейката. Енрике ще стартира по левия фланг на атаката. Извън сметките е Бикел, който днес ще изтърпи и втория си мач наказание за натрупани картони.
 
Любо Пенев предвижда ротации в състава, за да държи футболистите свежи в перспектива. ЦСКА има доста тежък график, като до края на април ще му се съберат 5 мача в рамките на 14 дни. Вместо Жеферсон ляв бек ще е Лясков, а промяна вероятно ще има и в центъра на защитата. Не е изключено Антов или Чорбаджийски да се появи в игра.
 
Успехът е в графа "задължителни" за ЦСКА с оглед битката за титлата и прекия двубой утре между Лудогорец и Левски.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки