ШОКИРАЩО! Опашкар спря резервите на Ювентус в мачбол за Скудетото! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Мойс Кийн даде аванс на "бианконерите", но СПАЛ направи пълен обрат за едно полувреме

ШОКИРАЩО! Опашкар спря резервите на Ювентус в мачбол за Скудетото! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Свидетели на истинска драма станаха близо 16 хиляди души във Ферара, където борещият се да не изпадне тим на СПАЛ победи с 2:1 шампиона и лидер в Серия А Ювентус и не позволи на Алегри и компания да спечели Скудетото през този сезон още днес. 

Наставникът на "бианконерите" пусна единайсеторка, съставена почти изцяло от резерви и юноши и явно това се оказа решаващо за крайния изход от сблъсъка. 

Срещата на "Паоло Маца" започна равностойно и без опасности пред двете врати. Отборът на Ювентус не успяваше да развие стойностни атаки, което беше очаквано, поради големия брой резерви. Малко след четвърт час игра СПАЛ отправи два удара чрез Мурджа, но и двата не бяха точни. Последва и опит от Считарела, но Перин не бе затруднен. 

Така се стигна до 30-та минута, в която Кансело пробва удар извън наказателното поле, който стигна до Мойс Кийн и той подложи крак, за да отклони кълбото в противоположния ъгъл на този, в който Вивиано вече се бе хвърлил. 

Въпреки гола на Ювентус, домакините не свалиха темпото и продължиха с добрите атаки. В самия край на полувремето Мурджа и Флокари отново стреляха към Перин. 

Веднага след почивката дойде и заслуженият гол за домакините. След отлично изпълнение на корнер Кевин Бонифаци се извиси над всички в наказателното поле на шампионите и прати топката в горния ляв ъгъл за 1:1. 

В 58-та Мурджа отново пробва късмета си, но Перин пак беше на място. Алегри направи две бързи смени в опит да балансира играта на своя тим, но това не даде нужния резултат, а напротив - в 74-та минута Серджо Флокари получи топката в наказателното поле и с отличен изстрел матира Перин за 2:1!

Десет минути преди края Алегри използва последната си смяна, за да пусне в игра Бернардески, но крилото не донесе нужната промяна за гостите. 

Така СПАЛ записа четвърта победа от последните пет срещи и се изкачи до 13-то място с 35 точки и е вече на цели седем точки над опасната зона, макар и с мач повече. Ювентус пък ще трябва да изчака поне до домакинството си на Фиорентина идния уикенд, за да вдигне 35-та си титла на Италия.

СПАЛ - Ювентус 2:1
0:1 Мойс Кийн '30
1:1 Бонифаци '48
2:1 Флокари '74

Стартови състави:

СПАЛ: Вивиано, Бонифази, Чьонтек, Викари, Фарес, Мисироли, Шитарела, Мурджа, Ладзари, Флокари, Петаня

Ювентус: Перин, Бардзали, Годзи, Де Шильо, Спинацола, Бентанкур, Кастаньос, Кансело, Куадрадо, Дибала, Кийн

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки