Фабиньо: Ще е срамно, ако не триумфираме с титлата в Англия

„29 години е много дълъг период без титла за отбор като Ливърпул"

Фабиньо: Ще е срамно, ако не триумфираме с титлата в Англия

Полузащитникът на Ливърпул потвърди, че изминалите несполуки на мърсисайдци няма да попречат на настоящия тим да се концентрира върху печеленето на титлата в Англия.

Ливърпул е на върха в класирането при временното подреждане във Висшата лига с 82 точки, две повече зад преследвача и актуален шампион Манчестър Сити (80), ала „гражданите” имат мач-пасив спрямо Ливърпул.

Причината за изказването на бразилеца е, след като изминаха почти пет години, откакто за последни „червените” имаха шанс да триумфират с лигата, ала подхлъзване на Стивън Джерард в домакинството срещу Челси тогава (0:2) е считано за причината Ливърпул да не триумфира за първи път с трофея от 1990-а година насам. От онзи състав има много малко останали футболисти, а Фабиньо се надява съотборниците му да подходят правилно в предстоящото домакинство на „сините” от Лондон.

„Хора от другите клубове биха говорили по този начин и го правят, ала аз не съм фокусиран върху приказките им”, започна Фабиньо.

„Тогава е било нещастие Ливърпул да загуби тази среща, но тя не ни смущава – случилото се в миналото си остава там. Живеем днес и сме различни футболисти, които пишем различна история. Това е нова глава в живота. Ние сме в Ливърпул и даваме всичко най-добро от себе си”, продължи дефанзивният халф на „червените”.

„29 години е много дълъг период без титла за отбор като Ливърпул. Това е моят първи сезон тук и ще е много красиво, ако триумфираме с титлата. Ще постигнем нещо историческо. Да играеш за Ливърпул е свързано да си част с феновете, така работи този клуб. Всеки футболист има желание да побеждава, желание да показва, че Ливърпул е най-добрият отбор, който заслужава титлата”, продължи бразилецът.

„Намираме се в решителен момент за сезона, който досега беше фантастичен. Ще бъде срамно, ако не спечелим титлата след всичко, което сторихме. Имаме пет мача до края и се надяваме на още четири в Шампионската лига. Като цяло сме в добър момент”, завърши Фабиньо Тавареш.

Бразилецът акостира през изминалото лято на „Анфийлд” с трансфер от Монако за 43,7 млн. паунда. Той е стартирал в 18 мача в Премиър лийг, като е влязъл в още шест като резерва.

Ливърпул е много близо до споразумение за наследника на Клоп

Това е Рубен Аморим, който е начело на Спортинг Лисабон

Гакпо: До края трябва да сме много внимателни във всеки един мач

Офанзивният футболист на Ливърпул е амбициран да се представя по най-добрия възможен начин за тима си

Ливърпул с рекорд след обрата срещу Брайтън (ВИДЕО)

Вижте подробности

Клоп за Салах: Изобщо не се съмнявам в умението му пред гола

Мениджърът на Ливърпул каза хубави думи за своя играч

Ливърпул обърна и победи Брайтън на "Анфийлд" за юбилеен успех за Клоп (ВИДЕО)

"Мърсисайдци" обърнаха и надвиха противника с 2:1

Ливърпул сбъдна предсмъртната мечта на Ериксон и победи Аякс при легендите (ВИДЕО)

Шведският специалист е обречен според лекарите, но изглеждаше в добра форма на край терена

Клоп: Не бе никак лесен мач, събрахме невъзможен брой точки (ВИДЕО)

Мениджърът на Ливърпул е удивен от представянето на тима си

Ливърпул постигна драматична победа над Нотингам в самия край (ВИДЕО)

Нунес донесе трите точки на отбора си

Клоп: Определено нямаме никакъв късмет с контузиите

Мениджърът на Ливърпул не скри притеснението си след успеха над Брентфорд

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки