Димитров стартира в Монте Карло днес

Хасковлията се пуска и в турнира на двойки с шампион от Големия шлем

Димитров стартира в Монте Карло днес
Григор Димитров ще започне участието си на "Мастърс" турнира по тенис в Монте Карло днес, 14 април. 
 
Мачът на Гришо срещу италианеца Матео Беретини е втори на централния корт и ще започне около 14:00 часа българско време. Програма стартира в 12:00 на обяд с мача между Хуберт Хуркаш и Борна Чорич, а след неговия край, но не преди 14:00, на корта ще излязат Димитров и Беретини.
 
Димитров има да защитава 360 точки от миналата година за достигането си до полуфинал, където беше спрян от шампиона Рафаел Надал. Ако иска да защити точките си, този път той ще трябва да детронира Матадора, тъй като двамата са потенциални съперници още в трети кръг. 
До момента Григор никога не е срещал 54-ия в света Беретини. Италианецът, който е на 22 години, спечели първата титла в кариерата си през миналата година.
 
Григор Димитров ще вземе участие и в схемата на двойки на турнира от "Мастърс" сериите в Монте Карло. Партньор на българина ще бъде трикратният шампион от Големия шлем Стан Вавринка. 
 
Още на стара Гришо и швейцареца ще имат тежки съперници в лицето на шестите в схемата Хенри Континен и Джон Пиърс. Това ще бъде шесто съвместно участие на Димитров и Вавринка като тандем. Те играха заедно на двойки през 2014-та и 2015-та в Куинс, през 2016-та в Синсинати и Торонто и през 2017-та в Индиън Уелс.
 
За Григор това ще бъде първи турнир на клей през сезона, поради което вероятно е взел решение да натрупа повече игрови минути на специфичната настилка. 
 
 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки