Левски с последен шанс да се доближи до титлата, Лудогорец в опит да държи преследващите далеч

Дерменджиев хвърля двама с „прочетени присъди", подценяване плаши гостите

Левски с последен шанс да се доближи до титлата, Лудогорец в опит да държи преследващите далеч
Тази вечер от 19:00 часа Левски приема Лудогорец в дербито на 29-ия кръг на Първа лига. Това е и последният шанс на домакините да се закачат някак си към битката за титлата. При успех те ще са само на три точки от върха. Но ако загубят, всичко ще приключи.
 
Седмицата на „Герена" бе почти толкова турболентна, колкото тази преди старта на плейофите, когато гръмна новината за евентуална смяна на Георги Дерменджиев с Петър Хубчев. Ден след ден сини играчи гърмяха с наказания и контузии, а за капак ръководството реши двубоят да се играе на националния стадион, тъй като тревното покритие на "Георги Аспарухов" се нуждае от спешно третиране. Дали става въпрос за чисто суеверие - тази пролет тимът няма победа в дома си, а бие наред на "Васил Левски", или пък наистина трябва да се прави ремонт, вече няма значение.
 
"7 е добро число", обичат да казват феновете на сините. В конкретния случай обаче не е - точно толкова са футболистите, които Георги Дерменджиев няма да може да използва в днешния сблъсък. Наказани са Миланов, Рейш и Нганиони, контузени са Унтонджи и Сейдахмет, а с решение на ръководството от първия отбор бяха извадени Яблонски (той е наказан и от БФС) и Кабрал. Сърбинът Милош Цветкович беше в положението на последните двама, но заради кадровата криза, налегнала тима, бе реабилитиран.
 
Всичко това показва, че днес на "Васил Левски" ще видим син ентусиазъм и голи мускули срещу рутината и класата на Лудогорец, който в последните години спечели редица подобни битки. Преди месец ситуацията бе горе-долу същата, но разградчани не трепнаха пред пълните трибуни на „Герена" и спечелиха с 2:0, показвайки, че разликата в класите е най-голяма.
 
"Раненият звяр е най-опасен" - тази поговорка ще трябва да доказва тази вечер Левски. И да вярва, че нищо не е свършило, докато не свърши. На вратата ще е Николай Михайлов. Цялата защита, играла при 1:0 над Черно море във Варна, ще липсва. Затова пред стража като бекове ще действат Цветкович и Горанов, а в центъра на защитата ще са Деян Иванов и Кали Тиам. Иванов няма мач през тази кампания, а Тиам е дефанзивен халф. В полузащитата се очаква да започнат Белмон и Райнов, като алтернатива на първия е юношата Илия Юруков.
 
Единствената добра новина за Дерменджиев е, че след изтърпени наказания в тима се връщат Мариани и Паулиньо. Първият ще е в ролята на плеймейкър, а вторият ще атакува по лявото крило. Вдясно се очаква да започне още един с "прочетена присъда" като Цветкович или Вашчук (и той напуска през лятото). Той може да бъде предпочетен пред младока Станислав Иванов, тъй като е по-здрав физически и ще може да уплътнява халфовата линия.
 
Единственият проблем пред треньора на Лудогорец Стойчо Стоев пък е как да предпази играчите си да не подценят осакатения съперник. Това обаче не би трябвало да е много трудно, след като в предишните три мача разградчани така и не стигнаха до успеха. В резултат на това отпаднаха от купата и дадоха шанс на преследвачите си да мечтаят за титла. В състава след наказание се завръща Сисиньо, който ще застане вдясно на отбраната.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки