Байерн измести Дортмунд от първото място след бой по Фортуна (ВИДЕО)

Тимът на Нико Ковач спечели у дома с 4:1

Байерн измести Дортмунд от първото място след бой по Фортуна (ВИДЕО)

Краткото завръщане на Борусия (Дортмунд) на върха не смути играчите на Байерн (Мюнхен) и те набързо си върнаха предимството в класирането. В среща от 29-ия кръг шампионите отново демонстрираха футбол от най-висока класа и с лекота сразиха Фортуна (Дюселдорф) с 4:1 като гости, с което отново имат точка преднина в класирането. До края остават пет кръга. Много силно се представи Кингсли Коман, който по-рано през седмицата се беше сбил с Роберт Левандовски. Този път френския национал насочи гнева си в правилна посока и разпиля защитата на съперника, реализирайки два гола още преди почивката - в 15-ата и 41-вата минути. На терена нямаше никакви индикации, че проблемите му с поляка не са разрешени, защото и двамата се отнесоха професионално към задължения си. Веднъж Коман удари и греда. Серж Гнабри реализира третото попадение в 55-ата минута. Минута преди края на редовното време Доди Лукебакио върна единия гол от дузпа, но и това не беше всичко, защото в добавеното време Леон Горетцка фиксира крайното 4:1 за гостите.

Срещата започна с натиск на Байерн и в 6-ата минута гостите на два пъти бяха близо до гола. Първо, включване на Гнабри позволи на германския национал да подаде успоредно към Коман, който обаче беше блокиран от играч на Фортуна и топката се отби в страничната греда.

Секунди след това Тиаго Алкантара можеше да реализира с глава след пас на Йошуа Кимих, но топката излетя в аут.

Играчите на Фортуна успяха да изравнят играта за кратко, но в 15-ата минута допуснаха гол. Коман центрира от лявото крило към Томас Мюлер, който направи опит да засече, но не докосна топката. С това си движение обаче световният шампион успя да залъже вратаря и в крайна сметка кълбото влетя в мрежата.

В 23-ата минута Левандовски завъртя пряк-свободен удар и не беше далеч от целта.

Отборът на Фортуна трудно стигаше до опасности пред Нойер, но в 26-ата минута грешка на Хави Мартинес позволи на домакините да притиснат баварците. Шанс да шутира се откри пред Ковнацки, но защитник подложи крак и накара топката да излезе в корнер.

Футболистите в червени екипи действаха освободено и поема рискове с нападателна игра, на което обаче съперникът отговаряше с контраатаки. Така на няколко пъти Михаел Рензинг трябваше да отразява изстрели към вратата си.

В 41-ата минута обаче цялостното предимство на Байерн се пренесе и на светлинното табло с втори гол. Пак точен беше Коман, този път след отлично включване по дясното крило и перфектно подаване на Йошуа Кимих.

В оставащото време до паузата Хави Мартинес можеше да докара нещата до 3:0, но стражът на домакините спаси.

С подобно положение започна и второто полувреме, като този път Тиаго нямаше късмет срещу вратаря Рензинг, който подложи тяло и спаси удара му.

В 53-ата минути мюнхенци останаха без вратаря си Нойер, който усети болки и напусна.

Само две минути по-късно Байерн си подсигури победата с трети гол, дошъл след заучено изпълнение на ъглов удар. Тиаго центрира към Мюлер, който продължи на далечната греда към връхлитащия Гнабри и за него беше лесно да реализира.

Постепенно двубоят загуби от блясъка си, но двата отбора бяха запазили още два гола за финал. В 89-ата ВАР подсказа на рефера да даде дузпа за Фортуна за игра с ръка на Матс Хумелс и Лукебакио я реализира.

В добавеното време обаче Горетцка пак върна преднината на Байерн от три гола.

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки