Сензациите в пресата: Кайзер води преговори с Левски!

Ботев (Пд) ще вдига трима за мача с ЦСКА в сряда

Сензациите в пресата: Кайзер води преговори с Левски!

Вижте по-интересните заглавия от спортната ни преса тази сутрин, 15-ти април, понеделник:

Меридиан Мач: Кайзер гледа към "Герена"

Даниел Кайзер заля Ботев (Пд) с нов студен душ. Бъдещето му под тепетата става се по-мъгливо. Вратарят е влязъл в преговори и с Левски, научи „Меридиан мач“. До сега той водеше такива с „канарчетата“ за продължаване на договора. Сегашният му изтича през лятото. Наскоро самият Кайзер бе обявил, че няма проблеми и скоро ще подпише. Сега обаче ситуацията се е променила. Полякът рязко се отдръпнал и сам признал пред шефовете, че има други предложения от България. Мениджърска агенция се превърна в ябълката на раздора между Даниел и „жълто-черните“. Тя настоява за комисионна, която да бъде платена на момента при подписването. От Ботев обаче не са съгласни на този вариант и предлагат парите да бъдат разсрочени във времето. Агентите обаче стоят твърдо на своята позиция.

Това е било добре дошло за „сините“. Те са застрашени отново да останат без опитен вратар, ако не успеят да задържат Николай Михайлов. В момента той е получил доста изгодна оферта, за да се завърне в Турция. Ники има договор със „сините“ до края на първенството, който е с опция да бъде продължен за още 2 години. Двете страни обаче все още не са седнали на масата за преговори. Но дори и Михайлов да остане, Левски пак ще има нужда от още един качествен вратар, който да му бъде конкурент. В момента на „Герена“ резерви са Николай Кръстев и Петър Иванов. Първият от тях обаче почти сигурно ще бъде продаден на друг отбор. Иванов пък все още е прекалено млад.

Първоначално от Левски се бяха насочили към друг вратар от Пловдив - Мартин Луков. От Локомотив (Пд) обаче им поискаха 300 000 лева за него.

Тема Спорт: Ботев вдига трима за сряда

Ботев Пд имаше доста дрови проблеми за последния си шампионатен мач с Черно море (0:2). Канарчетата обаче ще вдигнат трима за сблъсъка с ЦСКА за купата в Коматево. На линия се очаква да са Антонио Вутов, Радослав Терзиев и Димитър Пиргов. Най-вероятно и тримата ще са титуляри. В двубоя с моряците в групата влязоха Вутов и Терзиев, но треньорът Николай Киров предпочете да не рискува с тяхното включване. Вутов имаше леко разтежение, а Герзиев е със специална маска на лицето. Сигурен отпадащ е Зехиров, който едва ли ще играе до края на сезона.

В състава на Ботев за ЦСКА се очаква да се завърнат десният бек Джонатан, централният защитник Пиргов, опорният халф Терзиев и нападателят Вутов. Канарчетата имат 4-ма бивши играчи на армейците в състава си - бранителите Атанас Зехиров и Лазар Марин и крилата Антон Карачанаков и Александър Тонев.

Тема Спорт: Берое пуска жалба срещу съдийството с ЦСКА

Берое ще пусне жалба срещу съдийството при загубата с 0:2 от ЦСКА на "Армията". Заралии са недоволни от решенията на главния рефер Валентин Железов и помощниците му Станимир Илков и Мирослав Желев. В нея те ще акцентират върху конкретните ситуации, към които имат претенции от отсъжданията. Спортният директор на Берое Валентин Грудев потвърди, че жалбата ще бъде входирана.

"Искам да поздравя нашите футболисти със сърцатата игра. Постараха се, искаха и желаеха да постигнат нещо срещу ЦСКА. За съжаление имаше едни хора, които повлияха на резултата с обратните си отсъждания и дузпата, която е много, много спорна. Цялостното съдийство показваше тенденция. Жалко, че така се помага на един отбор, който не трябва да има нужда от такава помощ. Жалко за българския футбол, защото по този начин тези отбори продължават да си мислят, че са недосегаеми. Съдиите им помагат по безскрупулен начин и това се отразява на самочувствието на останалите клубове", добави той.

"Ще пуснем жалба, защото смятаме, че съдията повлия на резултата с картоните, с обратните отсъждания и с дузпата. Имаме много ситуации, които да внесем като основание за жалбата. За съжаление не ни позволиха да постигнем това, за което бяхме дошли. Това не е начинът, по който тези съдии трябва да решават мачовете! За съжаление две спорни дузпи ни решиха мачовете - предния с Ботев и сега с ЦСКА. Ние продължаваме напред. Разликата от Ботев е само три точки. Всеки един от трите отбора има шансове за четвъртото място", допълни Грудев.

"Картоните бяха продиктувани от някакво желание на Железов да се престарава и оттам стигам до вниманието на всяка една ситуация от страна на нашите халфове, които всички станаха с картони. Предстои ни мач срещу Черно море, който е от графата задължителни, и там трябва да дадем всичко от себе си. Имаме нужната класа и мотивация да постигнем победа", каза още спортният директор.

Тема Спорт: Сурови глоби в Славия

Играчите на Славия се очаква да бъдат сюрпризирани неприятно днес за начало на новата седмица. Почти сигурно някои от тях ще бъдат сурово глобени за срамната загуба с 3:5 у дома от Дунав Русе. Босът на столичани Венци Стефанов бе бесен след поражението и обеща крути мерки.

Възможно е с глоби да се разминат петима, които все пак членът на Изпълкома защити. Това са вратарят Стергиакис, Карабельов, Радослав Кирилов, Давид Муньос и Тасевски. Останалите обаче ще олекнат заради изявите си в двубоя с Дунав Русе. През седмицата се очаква развитие около състоянието на контузения Милен Га-маков.

 Меридиан Мач: Купата решава новите договори в Локо (Пд)

Решителните мачове от полуфинала със Септември в турнира за Купата на България до голяма степен ще решат съдбата на играчите с изтичащи договори в Локо (Пд). Това потвърди вчера и Сашо Станков, който през тази пролет бе представен като консултант по спортно-техническите въпроси на собственика Христо Крушарски. Хората, които все още не са наясно със съдбата си са Асен Георгиев, Игор Банович, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Димитър Везалов и Илко Пиргов. 


Именно заради геройството в четвъртфинала с Етър вратарят вече може да се счита сигурен, че ще получи удължаване на Контракта. Везалов и Буна също правят силен сезон и в Клубът искат да ги задържат. Асен Георгиев и Игор Банович обаче са по-близр до изхода, като към момента най-лесно може да се прогнозира раздяла с централния защитник. Той би останал единствено, ако се стигне до изгоден трансфер на Стивън Езе, какъвто от „Лаута“ са амбицирани да реализират. Чавдар Цветков и Сашо Станков са категорични, че Игор Банович също трябва да си ходи, защото не притежавал нужната класа на клуба. Треньорът Бруно Акрапович обаче е категоричен, че в момента Локо не разполага с по-добър дефанзивен халф. Изявите на 18-годишния бразилец Густаво Уирис дават надежди, но се вижда, че той все още е далеч от това да бъде водещ играч в състава. Ако Банович си тръгне, Янко Ангелов със сигурност ще остане.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки