ОБЗОР: Тампа Бей на един мач от отпадане в първи кръг на плейофите (РЕЗУЛТАТИ)

Шампионът от редовния сезон е изправен пред огромна опасност

ОБЗОР: Тампа Бей на един мач от отпадане в първи кръг на плейофите (РЕЗУЛТАТИ)

Kълъмбъс и Ню Йорк Айлендърс са на победа от класиране за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига. Кълъмбъс спечели с 3:1 в третия мач от серията срещу шампиона в редовния сезон Тампа Бей и поведе с 3:0 в серията.

Мат Дюшен, Оливер Бьоркстранд и Кам Аткинсън се разписаха за Блу Джакетс, а вратарят на тима Сергей Бобровски спаси 30 удара. За Тампа Бей се разписа Онджей Палат, но тимът изпитваше трудности без топголмайстора си Никита Кучеров, който е наказан и без контузения защитник Виктор Хедман.

Кълъмбъс ще има възможност да затвори серията в четвъртия мач, който е утре.

Ню Йорк Айлендърс също поведе с 3:0 победи в серията срещу Питсбърг след успех в третия мач с 4:1. Джордан Еберле вкара в трети пореден мач, а вратарят на Айлендърс Робин Ленер спаси 25 удара. Брок Нелсън, Лео Комаров и Андерс Лий също се разписаха за нюйоркчани. За Питсбърг точен бе Гарет Уилсън.

Значително по-оспорвани са мачовете на Запад, където Лас Вегас победи Сан Хосе с 6:3 и поведе с 2:1 в серията. Марк Стоун се изяви с три гола и две асистенции за Вегас, а Пол Щастни добави два гола и три асистенции. Уинипег се върна в серията срещу Сейнт Луис, като спечели с 6:3 и намали резултата в плейофа на 1:2. Кайл Конър се отличи с два гола, а Патрик Лейн добави гол и асистенция за първия успех на Уинипег в серията.

Източна конференция:
Питсбърг - НЙ Айлендърс 1:4
* Айлендърс води с 3:0 победи в серията.

Кълъмбъс - Тампа Бей 3:1
* Кълъмбъс води с 3:0 победи в серията.

Западна конференция:
Сейнт Луис - Уинипег 3:6
* Сейнт Луис води с 2:1 победи в серията.

Лас Вегас - Сан Хосе 6:3
* Лас Вегас води в серията е 2:1 победи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки