Салах: Четири победи ще ни направят шампиони

Голмайсторът на Ливърпул смята, че Ман Сити няма да спечели всичките си мачове до края

Салах: Четири победи ще ни направят шампиони

 Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах е сигурен, че ако мърсисайдци спечелят четирите си оставащи мача в първенството, ще спечелят титлата в Премиър лийг. "Червените" в момента имат преднина от две точки пред шампиона Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко. Египтянинът вярва, че големият конкурент на Ливърпул няма да успее да спечелите всичките си мачове до края, в които "гражданите" имат по-тежки съперници от мърсисайдци. В следващия кръг Ливърпул гостува на Кардиф Сити, след което приема вече изпадналия тим на Хъдърсфийлд. Следва гостуване на Нюкасъл и мач на "Анфийлд" срещу Уулвърхамптън в последния кръг. Манчестър Сити има два трудни теста в следващите 10 дни.

В събота "гражданите" приемат Тотнъм, с който ще мерят сили и в реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига. Следващата сряда пък тимът на Пеп Гуардиола гостува на "Олд Трафрод" в отложеното дерби на Манчестър. Следват визита на Бърнли, домакинство на Лестър и гостуване на Брайтън в последния кръг. "Според мен ще бъдем шампиони, ако спечелим мачовете си до края. Трябва да се фокусираме върху тези срещи и да се надяваме, че Манчестър Сити ще загуби точки. Следя Ман Сити, за да разбера резултатите от техните мачове. Това може да ни помогне, а и да ни накара да се представяме още по-силно. Трябваше да вкарам, не можем да си позволим да губим точки, защото знаех резултата от мача на Ман Сити", заяви Салах. 

Египтянинът даде обяснение и на формата си през последните месеци, за която получи някои критики. "Различно е, когато двама или трима противникови играчи са непрекъснато около мен. Мане и Фирмино имат добър сезон. Те вкарват повече, отколкото през миналата кампания, защото когато вниманието е фокусирано върху мен, те получават повече свобода. Щастлив съм за тях. Това помага на отбора да бележи повече голове. Ние сме отбор и сме концентрирани върху това. Не се оплаквам. Първи сме и това е най-важното. Спечелването на Премиър лийг е най-важното за мен". 

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки