Теодор Салпаров: Вярвам в моя отбор, имаме опит и рутина

Наясно сме, че Хебър прави страхотен сезон, допълни либерото

Теодор Салпаров: Вярвам в моя отбор, имаме опит и рутина
Нефтохимик 2010 (Бургас) гостува на Хебър (Пазарджик) в първите два мача между двата тима от битката за титлата в Суперлигата. Двубоите са на 15 и 16 април (понеделник и вторник) от 18:30 ч. в пазарджишката зала „Васил Левски“.
 
Във финалния плейоф се играе до три победи от пет мача, като реваншите са в бургаската зала „Младост“ на 22 и 23 април. Ако се стигне до пети решителен мач, той отново ще е в Пазарджик на 26 април.
 
Играещият спортен директор и либеро на Нефтохимик Теди Салпаров заяви за BGvolleyball.com преди предстоящите битки, че очаква много трудни двубои в плейофа, но вярва на своя тим и се надява в крайна сметка шампионите да защитят титлата си.
 
„Готови сме за решителните мачове и ще се борим за защита на титлата ни. Предстои ни много тежко гостуване в Пазарджик. Наясно сме, че Хебър прави страхотен сезон, през който успя да спечели Купата на България. Феновете на тима, пълната докрай зала и невероятната атмосфера, която създават, са големия плюс на съперника. Също трябва да добавим и дългата скамейка с равностойни смени. Като цяло Хебър има изграден добър колектив и играе стабилно“, заяви Салпаров.
 
„От друга страна ние също в последните месеци имаме възходяща линия. Започнахме да разчитаме на нашите поддръжници и залата в Бургас все повече се пълни за мачовете ни. Хората явно са доволни от нашите изяви и идват да ни подкрепят, което много ни радва и е голям стимул за нас. Предимството ни е, че в нашия състав сме четири състезатели, които сме играли на много високо ниво. Имаме опит и рутина, с която ще се противопоставим на съперника“, убеден е волейболистът.
 
"Предстоят здрави битки и много напрегнати моменти. Аз обаче вярвам във възможностите на моя отбор. Надявам се, че ще излезем краен победител във финалния плейоф и ще спечелим титлата“, завърши Салпаров.

 

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки