Софийският полумаратон без пластмаса за еднократна употреба

Ново, изключително атрактивно трасе се подготвя за участниците

Софийският полумаратон без пластмаса за еднократна употреба
Полумаратонът на София тази година ще бъде първото мащабно състезание по шосейно, градско бягане в страната, което ограничава използването на пластмаса за еднократна употреба.
 
Събитието, което ще се проведе на 12 май (неделя) в столицата, ще замени пластмасовите консумативи за еднократна употреба с устойчиви алтернативи.
 
Мярката е израз на съвместните усилия и призив на организаторите на събитието – Спортен клуб "Бегач", Kaufland България и Представителството на Европейската комисия в България, за опазване на околната среда и намаляване разхищението на природни ресурси. 
 
Освен мерки за опазване на природата, “Kaufland София Полумаратон“ тази година предлага и ново, изключително атрактивно трасе.
 
Състезателите ще стартират, преминавайки под специална арка, разположена на Орлов мост, и ще финишират, влизайки в стадион "Васил Левски" през маратонския му вход.
 
Трасето на полумаратона (21,1 км) ще преминава по бул. "Цариградско шосе" и бул. "Брюксел", достигайки до летище София, а последният километър ще бъде в "Борисова градина". По-късите дистанции, каквито са 5 и 10 км, ще обхващат части от трасето на полумаратона.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки