Арсенал постигна скромна победа и влезе в Топ 4 (ВИДЕО)

Обамеянг донесе трите точки в двубоя срещу Уотфорд, "стършелите" играха почти цял мач в намален състав

Арсенал постигна скромна победа и влезе в Топ 4 (ВИДЕО)

Последният двубой от 34-ия кръг в елита на Англия завърши с победа с 1:0 на Арсенал над Уотфорд. Голът за гостите отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг в 10-ата минута, след като се възползва от грешка на вратаря на Уотфорд Бен Фостър. Минута по-късно капитанът на „стършелите” Дийни бе изгонен с директен червен картон за удар с лакът в лицето на Торейра. Двубоят бе изключително важен за “артилеристите”, които успяха да се изкачат в топ 4 във временното класиране, като изпревариха по голова разлика Челси.

Домакините започнаха силно и принудиха Бернд Лено да се проявява след удар на Андре Грей още във втората минута. Уотфорд установи контрол над играта и натика Арсенал в собствената му половина. Така се стигна до 10-ата минута, когато след кошмарна грешка на стража на Уоттфорд Бен Фостър при изнасянето на топката се стигна до откриване на резултата от Пиер-Емерик Обамеянг. Топката беше върната към Фостър, който подцени ситуацията, топката рикошира в тялото на ганаеца и влезе във вратата.Кошмарът за “стършелите” не свърши с това.

Само минута по-късно капитанът на Уотфорд Трой Дийни беше изгонен за удар с лакът в лицето на Лукас Торейра. В 16-ата минута слисаните домакини можеха да получат втори гол, но Катхарт блокира удара на Обамеянг. В 20-ата минута Катхарт отново се озова в центъра на събитията, като негов силен удар беше спасен с крак от стража на гостите. Уотфорд натисна съперника, макар и с човек по-малко. Пред вратата на Лено стана доста напечено.

В 25-ата минута Лено бутна Грей в наказателното поле при изпълнение на корнер, но реферът подмина ситуацията. В следващата атака гостите имаха възможност, но Фостър акробатично спаси.  В 32-ата минута Лено отново прояви класа при изпълнение на пряк свободен удар, изпълнен от Капу, който насочи топката в горния десен ъгъл.

Домакините продължаваха да играят активно в атака, макар Арсенал да овладя притежанието на топката в опит да успокои играта. В крайна сметка резултатът се запази до края на полувремето и двата отбора се оттеглиха при гол аванс за Арсенал.

Втората част започна със смяна в отбора на Арсенал, като в игра на мястото на Лукас Торейра се появи Месут Йозил. В 52-ата минута се откри добра възможност пред Обамеянг при едно прострелно центриране в наказателното поле пред Фостър, но нападателят на Арсенал не успя да достигне топката. В 57-ата минута Арсенал организира перфектна контраатака, завършила с центриране към Мхитарян. Арменецът стреля, но Фостър излезе напред и успя да отрази удара. В 61-ата минута гредата спаси Арсенал от попадение след удар на Адам Мазина извън наказателното поле.

До края на двубоя на "Викъридж Роуд" не паднаха нови попадения и Арсенал се поздрави с трите точки и място в Топ 4.

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

Дортунд преговаря с Хумелс за нов договор

Защитникът може да остане за още една година, макар да е на 35 години

Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

Салах си тръгва от Ливърпул заедно с Клоп

Крилото няма намерение да продължи авантюрата си на "Анфийлд"

Рома с гневна декларация към Серия А

"Вълците" са недоволни от програмата им за мача с Удинезе на 25-ти април

Ман Юнайтед стиска палци на Борусия Дортмунд да спечели Шампионската лига

"Червените дяволи" чакат сериозен бонус от Джейдън Санчо

Решено е: Милан уволнява Пиоли след края на сезона

Италианецът ще завърши без трофей за пореден сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки