Ще подцени ли Локо Пд Септември за Купата на България

Столичани ще дебнат на контраатаки

Ще подцени ли Локо Пд Септември за Купата на България
Днес в 19,00 часа Локомотив Пловдив приема Септември София в първия мач от полуфиналите за Купата на България. Почетният президент на черно-белите и легенда на българския футбол Христо Бонев очаква здрави битки. Зума е категоричен, че и дума не може да става за подценяване, защото съперникът умее да наказва такива моменти.
 
"Всички казаха след жребия, че са искали Септември за противник, но в сегашното състояние на българския футбол могат да се получат много изненади. Моето лично мнение е, че не погледнеш ли сериозно и подцениш ли който и да е било противник, включително и Септември София, ще пострадаш, и то непоправимо. Това трябва да е обеца на ухото на нашите футболисти в срещата. Защото в никакъв случай не сме чак толкова добър отбор, че да кажем, с лекота, с разлика ще победим Септември.
 
А и не бива да забравяме, че тази пролет загубихме и двата си мача от съперника - в Пловдив и в София. Победиха ни съвсем заслужено. Затова сега нямаме право на грешки, защото зад нас е пропаст. Така че трябва на всяка цена да се класираме на финал. Това ще изисква изключителна мобилизация и съсредоточеност. Трябва да покажем и голямо желание за победа.
 
Целта ни трябва да е не само финал, но и трофей, защото каква е файдата, че си стигнал до последния мач, след като си останал с празни ръце. Трябва да гоним до последно и седмото място, за да играем бараж за Лига Европа. Дано да имаме късмет и най-важното - да дойде повече публика, за да покажем, че обичаме отбора си. Аз ще съм на трибуните", коментира Бонев пред "Тема спорт".
 
Старши треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович няма кадрови проблеми и ще може да заложи на най-доброто. Единствено аут е трайно контузеният Мустафа Абдулахи.
 
В същото време Септември София ще дебне своя съперник на контраатаки в днешния първи полуфинал за Купата. Преди дни столичани биха черно-белите на "Васил Левски" с 1:0, но след успеха треньорът Мариян Христов обяви, че играчите няма да минават центъра. Основната задача е да не бъде допуснат гол и ако може, да бъде отбелязан такъв, за да има той двойна стойност на реванша в София след седмица. 
 
В състава на Септември след изтърпяно наказание се завръща Иван Стоянов. Към трайно контузените Башлиев и Преслав Йорданов се присъедини и Иван Тилев.
 
"Локо ни искаха на жребия и ни получиха. Сега ще трябва да се потрудят да ни отстранят. В Пловдив няма да минем центъра. Ще играем на контраатака. Ще разчитаме на втория мач. Те имат леко предимство, но реваншът е в София. Ние няма да се предадем в никакъв случай. Купата е десертът за нас", каза Мариян Христов.
 
Интересното е, че през 1960 година двата тима играят финал, който Септември печели с 4:3 след продължения на "Васил Левски".

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки