Каролина отнесе Вашингтон пред собствена публика

Вижте резултатите в НХЛ от изминалата нощ

Каролина отнесе Вашингтон пред собствена публика
Новобранецът Уорън Фьогеле вкара два гола и подаде за трети, а Петерж Мразек записа четвърти плейофен шътаут в кариерата си при победата на Каролина с 5:0 срещу Вашингтон. "Ураганите" спечелиха първото си домакинство в плейофите за последното десетилетие и по този начин намалиха изоставането си в серията до 1-2 победи срещу загуби.
 
Дъги Хамилтън също вкара две попадения за Каролина, Брок Макгин се разписа късно в мача и записа асистенция, а Джейкъб Славин завърши с два голови паса за домакините, които "отстреляха" Вашингтон с 45:18. Ураганите завършиха мача само с десетима нападатели, след като двама от тях се контузиха още в първата третина и оставиха отбора си с три линии.
 
Мразек спаси всичките 18 удара на вратата на Каролина за петата плейофна победа в кариерата си, като последните четири от тях са без допуснат гол. Брейдън Холтби пък спря 40 изстрела за шампионите, които не вкараха гол в плейофен мач за първи път от 2017-а година насам. В този двубой зрителите обаче видяха първото плейофно сбиване на Алекс Овечкин, който нокаутира Андрей Свечников, а руското крило удари главата си в леда и повече не се появи в игра.
 
Срещи от първия кръг в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до четири победи от седем мача):
 
Източна конференция
 
Каролина - Вашингтон - 5:0
* Вашингтон води с 2:1 победи в серията.
 
Торонто - Бостън - 3:2
* Торонто води с 2:1 победи в серията. 
 
Западна конференция
 
Далас - Нешвил - 2:3
* Нешвил води с 2:1 победи в серията.
 
Колорадо - Калгари - 6:2 
* Колорадо води с 2:1 победи в серията

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки