Клипърс изравни серията срещу Уориърс след невероятен обрат

Вижте всички резултати в НБА от изминалата нощ

Клипърс изравни серията срещу Уориърс след невероятен обрат
Ландри Шамет вкара тройка 16.5 секунди преди сирената, с което завърши исторически обрат от 31 точки и донесе победа на Лос Анджелис със 135:131 срещу Голдън Стейт в Оукланд. По този начин Клипърс изравниха серията в Западната конференция на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА) на 1-1 победи.
 
Обратът на Клипърс е най-големият в историята на плейофите НБА, откакто лигата започна да документира и тези статистически данни през 2000 година. Освен че Уориърс бяха потърпевши от него, отборът загуби центъра ДеМаркъс Къзънс, който получи сериозна травма през първата четвъртина. Той ще премине ядрено-магнитен резонанс по-късно днес.
 
Голдън Стейт поведе с 94:63 след девет поредни точни стрелби в началото на третата четвъртина и изглеждаше сигурен победител във втория мач, но Клипърс обърнаха резултата. Те записаха клубен рекорд с 44 точки за третата част и съкратиха изоставането си до 94:108, а в последните минути се доближиха на кош от шампионите.
 
Лоу Уилямс, който бе най-резултатен с 36 точки, съкрати пасива на гостите на една точка 46 секунди преди края, а в ответната атака Клей Томпсън пропусна тройка. Шавет пък получи топката от Шай Гилджъс-Александър и изведе Клипърс напред с коша, който в последствие се оказа и победен в срещата.
 
Изоставайки с две точки, Уориърс опитаха да избегнат продължение със стрелба от далечно разстояние на Къри, която обаче не попадна в коша на Клипърс. Монтрез Харел пък вкара спокойно два пъти от нарушение и оформи крайното 135:131 в полза на тима от Лос Анджелис.
 
Харел завърши срещата с 25 точки и десет борби за Клипърс, които стреляха с 56.5-процентова успеваемост. Данило Галинари (24 точки), Джамайкъл Грийн (13), Шамет (12) и Патрик Бевърли (10) също записаха двуцифрен актив за гостите. Къри пък отбеляза 29 точки за Уориърс, включително 11 в последните 2:43 минути на първото полувреме. Иначе Кевин Дюрант вкара 21 точки за домакините, които бяха с 20 победи от последните си 21 плейофни мача в "Оракъл Арена".
 
Срещи от първия кръг в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (играе се до четири победи в седем мача): 
 
Източна конференция:
 
Филаделфия - Бруклин - 145:123
* Резултатът в серията е 1:1 победи 
 
Западна конференция:
 
Голдън Стейт - Лос Анджелис Клипърс - 131:135
* Резултатът в серията е 1:1 победи

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки