Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи

Вижте какво каза треньорът на женския ни национален отбор, спечелил четири от шестте медала за България на европейското в Букурещ

Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи

Огромната конкуренция в националния отбор за жени доведе до успехите на изминалите европейски и световни първенства по борба, заяви старши треньорът на тима Петър Касабов.

Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, Евелина Николова и Миглена Селишка спечелиха четири от шестте медала за България в Букурещ, но селекционерът е категоричен, че те не трябва да се отпускат или разсейват, защото гарантирани места в състава няма.

"Спечелихме купата (за второ място в отборното класиране) с доста пот и труд. Благодаря на момичетата, че се събраха в един много труден момент, концентрираха се, мобилизираха се и дадоха всичко от себе си на европейското първенство. Те си заслужиха медалите. Радвам се и съм доволен от това, че имахме възможност дори за повече. Това ме прави щастлив и ми дава стимул да работя", каза той.

"При нас всички олимпийски категории са наредени. Биляна Дудова ще сваля на 57 килограма, но в националния отбор няма гаранция, защото имаме много турнири. Всеки си печели мястото в отбора, ако трябва и с преборвания, както беше преди европейското първенство. Вижда се, че когато има конкуренция, има и успехи. Който се отпусне или разсее - отпада", продължи Касабов на пресконференция след европейските финали.

През последните две години националният отбор за жени изгради традиция да води редовно подготовка в Япония, която има може би най-силната женска борба в света. Това дава резултати и Касабов ще заведе отново дамите на лагер в азиатската страна през месец май. През лятото пък предстоят тренировки в Белмекен и след това са световните финали в Астана.

"На 3 май пътуваме за Япония и се прибираме на 19-и. Скоро след това започва ранкинг турнир в Италия. На 30-и е отборният шампионат на България и след това ни зове Белмекен. Просто сме в режим лагер, турнир, лагер, турнир и световно първенство", каза още Касабов.

"Преди самото първенство бях притеснена, но след първата среща усетих увереността, от която имах нужда. След схватката с украинката вече знаех, че няма кой да ме спре по пътя към втората ми европейска титла", заяви шампионката Тайбе Юсеин.

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

Сестри Стоеви втори в Европа, взеха олимпийска квота

Вижте какво споделиха Стефани и Габриела, след като продължиха традицията да играят на Олимпиади

ОБЗОР: Грациите ни с 8 медала от Световната купа в София

Ансамбълът ни със сребро от финала с ленти и топки

Злато и сребро за Стилияна Николова в София

"Арена София" с пълен капацитет за турнира

Финал на пет обръча: Ансамбълът ни шести в София

Израел триумфира у нас

Минчева и Донков извън финалите на Световната купа по спортна стрелба

Вижте подробности

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Нургюл с пето реми в турнира на претендентките

Българката е на 1,5 точки от първото място

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки