Емил Велев: Десет години само калъфки в Левски е разочароващо!

Вижте едно много любопитно интервю на Кокала, в което той говори за ЦСКА, Моци и други актуални теми

Емил Велев: Десет години само калъфки в Левски е разочароващо!

Бившият треньор на Левски Емил Велев коментира действията на Козмин Моци от последния мач с Лудогорец и червения картон, който получи.

Според Павел Колев това е било провокация и ако сме в нормална страна, Моци би бил наказан за 5 мача.

Но според Ангел Петричев това не е провокация и румънецът е най-обичаният футболист в България.

“Нещата могат да се тълкуват по много различни начини. Не знам какво ще бъде тълкуванието на БФС. От една страна наистина малко странен червен картон, защото да се радваш, пък да те изгонят?! От друга страна обаче си беше чиста провокация, защото Моци отиде и провокира публиката на Левски. Защо не се зарадва пред феновете на Лудогорец. Аз ги видях – те бяха двама мъже и една жена. Явно не му е било много удобно да отиде в лявата част на сектор “А”. И ако гледаме на тези негови действия като на провокация, според мен правилно показан втори жълт и съответно червен картон”, каза Кокала в интервю за bookmaker-ratings.bg.

Велев коментира и съдията Ивайло Стоянов, към който от Левски имат претенции заради неотсъдена дузпа: “Ако съдията имаше топки да даде дузпа за Левски, резултатът ставаше 1:1 и не се знаеше от тук нататък как ще завърши срещата. А да не говорим, че хиляда процента трябваше да бъде изваден червен картон на Кешерю за удар с крак в главата на Иван Горанов.”

На въпрос, какво очаква от предстоящото дерби с ЦСКА, последният треньор, извел Левски до шампионска титла, каза: “Винаги са ставали оспорвани мачове и винаги е имало заряд особено по трибуните. Очаквам много мотивиран Левски. Иска ми се двама-трима от по-младите да се появят в игра. Сигурен съм, че ще играят с още по-голямо желание, тъй като и дразнителят е друг, тук говорим за дербито на България. В такива мачове младите се каляват и според мен ще играят още по-добре, отколкото срещу Лудогорец.”

Емил Велев говори и за бъдещето на отбора по повод привличането на чужденци: “Ако говорим за класни чужденци – да, но ние виждаме, че в Левски има пълни пешеходци, като Тиам и това момче, което дойде от Швейцария - Давиде Мариани. Да не говорим за Паулиньо, който е пълен турист! За Живко и Ники – с две ръце бях за тяхното завръщане.”

На въпрос, правилно ли бяха освободени с лека ръка Кабрал, Яблонски и Цветкович, специалистът отговори: “Надали щеше разликата да е толкова голяма, ако те бяха на терена. Рано или късно се взимат и такива решения. След като не искат да преподписват, да си им дава шанс ли?! Ние ги видяхме - те играха силно срещу по-непретенциозните отбори. Като дойдоха по-силните съперници и тях ги нямаше.”

Емил Велев коментира и предстоящите действия на “Герена” след края на сезона: “Съветници в Левски има много. През годините такива съветници са събаряли империи – хубаво го каза Мъри. Трябва да се оставят хората, които ще отговарят за тези процеси, да работят. Но това да са избрани хора, които са познати и могат. Аз точно не мога да дам рецепта, а и нямам желание, след като съм извън Левски вече почти десет години. Павел Колев би трябвало да може да се справи, но трябва да намери необходимите хора. Сега обаче видяхме, че идват румънци и ще правят селекцията. Някакъв Богдан… не го знам какъв е и какви качества притежава. Но щом собственикът и ръководството са сметнали, че може да се справи.”

На въпрос, как ще коментира десетте години без трофей в Левски, Велев отговори: “Това не е било никога, но ето, че има и тъжни моменти. Тук искам да вмъкна и за великия Сашо Костов – с неговата кончина приключи една цяла ера за Левски, която беше страхотна. Нормално е феновете да искат трофей. 10 години без нищо, само калъфки е много жалко и разочароващо за всеки един фен. Всичко това при положение, че знаем какво означава Левски!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки