Александър Георгиев със сериозна конкуренция в руския национален отбор

Андрей Василевски от Тампа Бей ще бъде основен съперник на родения у нас вратар

Александър Георгиев със сериозна конкуренция в руския национален отбор

 Андрей Василевски от Тампа Бей ще бъде основен съперник на Александър Георгиев за титулярния вратарски пост на руския национален отбор по хокей на лед. Той получи повиквателна за лагера на "сборная" преди световното първенство, след като “светкавиците” отпаднаха още в първия рунд на плейофите в НХЛ.

 
24-годишният Василевски завърши сезона със средно по 2.40 допуснати гола на мач при 92.5 процента успеваемост в спасяванията. 22-годишният Георгиев пък поделяше ролята в Ню Йорк Рейнджърс с легендата Хенрик Лундквист, но все пак записа 91.4 процента успеваемост в спасяванията и получи по 2.91 гола средно на мач. Тампа Бей обаче беше категоричен първенец в НХЛ през редовния сезон, докато Рейнджърс остана далеч от плейофните позиции.
 
Повиквателна за националния отбор получиха също така съотборниците на Василевски - Михаил Сергачов и Никита Кучеров. Вторият завърши сезона като лидер по точки в лигата със 128 (41 гола и 87 асистенции) и е смятан за категоричен фаворит за приза за най-полезен играч 
 
Повиквателна получи и Евгени Малкин, който вкара 21 гола и подаде за други 51 за Питсбърг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки